O femeie a murit după ce a sărit pe geam pentru a...

O femeie a murit după ce a sărit pe geam pentru a scăpa de incendiul care i-a cuprins locuința, la Constanța. Singura autoscară din dotarea ISU Dobrogea a ajuns la două minute după tragedie

0
DISTRIBUIȚI

Incendiu de proporții, astăzi, într-un bloc din municipiul Constanța. Proprietara locuinței în care a izbucnit incendiul a sărit de la etajul 6 pentru a scăpa de flăcări, însă căderea de la înîlțime i-a fost fatală. ISU Dobrogea a anunțat că pompierii din orașul Constanța au o singură autoscară pentru intervențiile la înălțime.

Reprezentanții ISU Dobrogea au fost acuzați că au plecat în misiune fără a avea autoscară și saltea pentru salvarea persoanelor aflate la înălțime. Autoscara, singura din dotarea pompierilor din orașul Constanța, a ajuns la două minute după ce victima a căzut de pe balconul apartamentului care ardea.

Pompierii au prezentat filmul intervenției și susțin că autoscara a ajuns la fața locului la 13 minute după apariția apelului de urgență

„Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 09.14.


La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanță SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară. Ambulanța SMURD tip B2 și cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 09.21. Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas. Autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, distanța parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25. Forțele aflate la locul intervenției în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanță SMURD tip B, precum și 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță. La nivelul județului Constanța există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competență, astfel: Cernavodă, Medgidia și Constanța”, au anunțat reprezentanții ISU Dobrogea.

Un incendiu de proporții a izbucnit marți într-un bloc din municipiul Constanța. Focul a apărut la etajul 6 al imobilului cu 7 nivele. Proprietara locuinței în care a izbucnit incendiul a murit după ce a căzut de pe balcon încercând să scape de flăcări.

Sursa foto: Neptun TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.