O femeie a născut în autospeciala SMURD. Cum au salvat paramedicii viața...

O femeie a născut în autospeciala SMURD. Cum au salvat paramedicii viața bebelușului

0
DISTRIBUIȚI

Echipajul SMURD, format din plutonier major Macovei Florin, comandant de echipaj,  sergenții majori Krajcsik Kristian Ivan și Paulik Alin, de la ISU Arad, a avut, ieri, parte de o misiune cu totul specială.


Din Nădlac au luat o femeie gravidă pe care trebuiau să o transporte la maternitate.

Pe drumul spre Arad, pe DN7,  înainte de localitatea Pecica, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru cei trei paramedici. Femeia acuza dureri puternice, având contracții aproximativ din trei în trei minute. Autospeciala a fost oprită, iar comandatul echipajului a cerut imediat sprijin dispeceratului o ambulanța cu medic sau măcar asistent, dar până atunci împreuna cu ceilalți doi salvatori s-au pregătit pentru a asista nașterea.

După câteva minute copilul a fost adus pe lume, dar cordonul oblilical era înfășurat după gât, iar copilul avea culoare cianotică. Salvator cu experiență, Macovei nu și-a pierdut cumpătul, a aplicat tot ce a învățat și, după ce i-a eliberat cordonul ombilical, l-a aspirat putin, curățat și învelit, apoi l-a pus lângă mamă. „A fost cea mai intensă senzatie pe care am trăit-o in cei 15 ani de intervenție. Bineînțeles, m-au ajutat si colegi și am luat cele mai bune decizii”, a declarat pompierul. Alexandra Mirela are 3200 de grame și a fost trasportată, apoi, împreună cu mama sa la maternitatea din Arad.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.