Percheziții la Timișoara și Giroc într-un dosar cu prejudiciu de 10 milioane...

Percheziții la Timișoara și Giroc într-un dosar cu prejudiciu de 10 milioane de lei UPDATE Surpriză la percheziții. Ce au descoperit oamenii legii

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-588841940">

Mai multe persoane sunt bănuite de constituire de grup infracțional organizat, delapidare, fals, înșelăciune și abuz în serviciu, într-un dosar de infracțiuni economice în care prejudiciul se ridică la aproximativ 10 milioane de lei.

Investigația a pornit după ce patronul italian al firmei Rossini Sleeve Technologies SRL din Timișoara a sesizat autoritățile că femeia care ocupa funcția de manager financiar în companie a pus la cale o „schemă” de fraudă. Practic, împreună cu mai multe persoane, managerul financiar factura, prin mai multe firme, servicii care de fapt nu existau în realitate, însă erau plătite de companie. Prejudiciul astfel realizat a ajuns la aproximativ 10 milioane de lei.

După percheziții, cinci persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT Timișoara.

UPDATE Conform unui comunicat DIICOT, la data de 18 februarie 2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Timișoara au efectuat un număr de cinci percheziții domiciliare, pe raza județelor Timiș și Mureș, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2014, o persoană, în calitate de manager financiar, cu atribuţii în gestionarea şi administrarea bunurilor apartinând unei persoanei juridice, a constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de delapidare , grup la care au aderat mai multe persoane din afara societăţii comerciale, cât şi angajați ai acesteia.

Astfel, în perioada 2014-2019, ar fi reușit delapidarea societății comerciale cu 8.071.883 lei de lei, prin emiterea de facturi fictive pentru marfă, care nu ar fi fost recepționată de către firmă.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri, trei laptop-uri, un grinder și trei grame de cannabis.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Târgu Mureș și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timișoara.

Autoritățile fac precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.