Petiție pentru a fi modificat ritualul botezului, după ce un bebeluș a...

Petiție pentru a fi modificat ritualul botezului, după ce un bebeluș a murit înecat într-o biserică din Suceava

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1421679791">

Biserica Ortodoxă Română trebuie să modifice ritualul botezului prin scufundarea pruncului în cristelniță, spun reprezentanții Declic, care au formulat o petiție după tragedia din Suceava, unde un copil a murit.

„Modificați ritualul botezului prin scufundarea pruncului în cristelniță”, spune solicitarea formulată pe platforma Declic și adresată Biserica Ortodoxă Română, după ce un copil a murit în urma scufundării în cristelniță, în timpul botezului.

„Având în vedere situațiile tragice în urma cărora au murit prunci după cufundarea în apa din cristelniță, Biserica trebuie să reglementeze urgent această practică! Nu cerem anularea practicii Botezului ci modificarea ei, astfel încât să fie prevenite aceste de riscuri inutile și chiar absurde!”, a scris inițiatorul petiției.

Potrivit acestuia, ritualul botezului se poate face prin udarea simbolică a capului pruncului cu apa din cristelniță și nu „cu smuceli și chiar brutalitate”.

Petiția a adunat, în câteva ore, peste 7.000 de semnături.

Bebelușul de numai șase săptămâni a făcut stop cardio-respirator sâmbătă, după ce a fost scufundat în cristelniță, în timpul botezului, la o biserică din Suceava.

Copilul a murit în noaptea de duminică spre luni, la Spitalul din Suceava, în acest caz fiind deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

Surse medicale au declarat, pentru Mediafax, că bebelușul avea probleme medicale preexistente și era născut prematur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.