Primărie din vestul țării, amendată pentru că a tăiat mai mulți copaci...

Primărie din vestul țării, amendată pentru că a tăiat mai mulți copaci ca să costruiască o parcare

0
DISTRIBUIȚI

O primărie din județul Arad a fost amendată de Garda de Mediu pentru că a tăiat mai mulți copaci ca să costruiască o parcare. În plus, primăria trebuie să planteze alți copaci chiar în fața sediului unde a fost amenajată parcarea.

Incidentul s-a produs în localitatea Șiștarovăț.


Garda de Mediu a primit o reclamație potrivit căreia din fața sediului primăriei au fost tăiați șase arbori pentru a se construi o parcare.

Comisarii au constatat că nu au fost respectate pevederile legale și au decis să amendeze primăria. De asemenea, primăria este obligată să planteze opt copaci în fața sediului.

„Astfel că deși exista HCL 65/27.11.2020 a Consiliului local Șiștarovăț în care se aprobă realizarea lucrărilor Parcare sediu Primărie, s-a trecut la realizarea acestora fără a fi îndeplinite cerințele Legii 24 din 2007-privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților.S-a aplicat sancțiunea prevăzută în Legea 24/2007, respectiv amendă de 5.000 lei, iar ca măsură compensatorie plantarea a unui număr de 8 arbori pe domeniul public din fața sediului Primăriei Șiștarovăț”, au anunțat reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Arad.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.