Proiecte importante pentru cartierele Kuncz și Soarelui, finanțate cu bani europeni, prin...

Proiecte importante pentru cartierele Kuncz și Soarelui, finanțate cu bani europeni, prin Ministerul Dezvoltării

0
DISTRIBUIȚI

Vești bune de la ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației Attila Cseke. Primarul Dominic Fritz a fost informat că marți a fost semnat contractul pentru Centrul cultural-educațional din cartierul Kuncz, în valoare de 1,5 milioane de euro.

Potrivit lui Fritz, centrul va avea trei etaje și va oferi servicii sociale, un after-school pentru copiii din zonă, dar o să fie și un centru cultural cu o sală de spectacole pentru ca oamenii din cartier să aibă acces la cultură.


„Va fi construit în 24 de luni de la ordinul de începere al lucrărilor dacă totul merge bine. În Kuncz problemele sunt mult mai mari și mai complexe, sunt probleme și cu buletinele oamenilor”, a spus, marți, Dominic Fritz.

„În zona Kuncz problemele sunt mai complexe, avem o problemă cu cadastrarea terenurilor, prin urmare și cu buletinele oamenilor și am discutat și cu domnul viceprimar Tabără că vom avea un grup de lucru pe tema Kuncz și cu Poliția Locală”, a mai spus primarul Dominic Fritz.

Un al doilea proiect care poate demara în curând este extinderea și reabilitarea Școlii Generale nr. 30 din zona Soarelui, pentru care primarul a anunțat că se caută constructor.

„Este tot un proiect pe fonduri europene, în valoare de 24 de milioane de lei, finanțare nerambursabilă, noi asigurăm 2%. O să renovăm și o să izolăm cele trei corpuri existente, dar o să construim și două corpuri noi”, a precizat primarul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.