PSD Timiș, critici dure la adresa primarului Fritz: „Tot mai obosit, mai...

PSD Timiș, critici dure la adresa primarului Fritz: „Tot mai obosit, mai depășit și mai novice în a administra problemele curente ale orașului”

6
DISTRIBUIȚI

Consilierii locali din PSD Timiș reacționează la scandalul iscat zilele trecute între primar și conducerea de la Piețe SA. Și problemele de la Colterm sunt în atenția aleșilor locali social-democrați.

Prin intermediul unui comunicat de presă, grupul de consilieri locali ai PSD Timișoara, format din Radu Țoancă, Andra Lăpădatu și Ioan Szatmari, a transmis că: „primarul Dominic Fritz arată, pe zi ce trece, tot mai obosit, mai depășit și mai novice în a administra problemele curente ale orașului. Adusă în fruntea Primăriei Timișoara de un val imens de entuziasm, echipa Fritz a reușit ca în numai patru luni de mandat să bage un întreg oraș în depresie. S-au tăiat majoritatea investițiilor în curs de implementare (fără să se propună nicio alternativă), s-au adus persoane în primărie paralele cu administrația publică locală, s-au numit persoane cu un trecut penal în funcții publice, s-au perpetuat greșelile manageriale ale vechii administrații în privința societăților comerciale (fostele regii autonome) din subordinea municipalității”.

Consilierii PSD au mai precizat că nici până în prezent primarul Dominic Fritz nu a venit în fața Consiliului Local și a opiniei publice cu o situație la zi a acestor societăți, aflate majoritatea dintre ele în pierdere și, mai ales, cu soluții realiste de redresare.

„În afara unui nesigur și futurist «concordat preventiv» nu există nimic notabil din partea Primăriei Timișoara în acest domeniu.


PSD îi propune domnului primar Fritz să se trezească la realitate din reveriile electorale și să dea dovadă că dorește, cu adevărat, reformarea profundă și rentabilizarea acestor societăți comerciale. Îi solicităm domnului primar și majorității politice pe care o reprezintă să demită în aceste zile toate Consiliile de Administrație ale tuturor acestor societăți (cu excepția Aquatim) prin intermediul Adunării Generale a Acționarilor, care este compusă din cei 27 de consilieri locali. Noile Consilii de Administrație să fie mandatate de AGA să demită directorii și conducerile societăților din subordinea Consiliului Local Timișoara, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență 109/2011 privind guvernanta corporativă a întreprinderilor publice, pentru neîndeplinirea mandatelor asumate! Acest lucru ar fi trebuit făcut de echipa Fritz în prima zi de la instalarea în fruntea unei primării, criticată în campanie, tocmai pentru dezastrul managerial și politizarea excesivă de la firmele municipalității, aflate de mulți ani în pierdere economică. Nu este târziu nici acum să se dea semnalul unei reformări profunde a administrației timișorene, iar grupul de consilieri municipali ai PSD va iniția sau susține toate demersurile de acest gen!”, au mai transmis consilierii municipali social-democrați.

6 COMENTARII

  1. Consilierii PSD probabil ca inca plang dupa epoca Dragnea si dupa banii care curgeau cu nemiluita in firmele de partid. PSD este reflexia grotescului, un partid care 30 de ani a promovat numai non-valori (Dragnea, Dancila, Mitraliera, Oprisan si multi altii) si propriile interese. A venit momentul in care clasa politica se schimba. Incep sa apara din ce in ce mai multi oameni competeti si asta supara rau vechiul sistem si clanurile politice mafiote (vezi si cazul Apele Romane). Este momentul in care singura optiune este sa presam si sa mergem inainte cu reforma.

    • Adevaru e ca Do nimic este inconjurat numai de valorii iar el este o valoare …wtf nu ne mai intelegem asta doarme pe el din pacate …..

  2. Asa ne trebuie ca am ales un amator anonim care si-a angajt o armata de amatori anonimi ca si consilieri.
    Da bine pe Instra dar rau pe asfalt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.