Războiul interlopilor din Timișoara: ”Ți-ai fi dorit să mor? Da. Cum să...

Războiul interlopilor din Timișoara: ”Ți-ai fi dorit să mor? Da. Cum să nu îmi doresc asta? El a zis că-mi omoară copilul”

1
DISTRIBUIȚI

Noi detalii despre războiul dintre grupările interlope din Timișoara apar în înregistrările făcute de DIICOT în locuința liderului interlop Lucian Boncu în dosarul de trafic de cocaină. În lunga discuție purtată, în noaptea de 24/24 iulie 2019 cu Cezar Mareș,  apropiatul traficantului internațional de cocaină Milorad, acesta povestește despre dosarele penale în care a fost cercetat după războaiele cu gruparea adversă din care făcea parte Adrian Taloș și Ciprian Dăscălescu. Vă reamintim că Boncu a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare pentru amenințare după ce s-a dus la Taloș la spital, care era internat după ce a fost înjunghiat pe stradă, și i-a dus un buchet de flori cu bandă neagră, iar în dosarul încăierării de la Iulius Mall a primit, în final, doar o amendă penală de 6.000 lei la Curtea de Apel Timișoara, după ce inițial a primit tot o pedeapsă cu închisoarea, evitând astfel să ajungă în pușcărie.

Boncu i-a explicat interlocutorului că strategia sa – ”ne judecăm. Dacă recunoaștem, ne condamnă direct. Prima dată ne-a condamnat și după ne-a achitat, am luat amendă administrativă (penală, în realitate, n.a.). În cazul meu, acum eram un om mort”. Interlopul a povestit că judecătorul de la curtea de apel i-a luat în seamă varianta ” mi-am ajutat prietenul. Am văzut că-l bate cineva. Trebuia să stau să văd cum îl omoară? Dacă credeți că ăsta este spiritul civic, vă rog să mă judecați cum trebuie. Patru persoane pe unul. Îl băteau, îl și tăiau. (…) Era colegul meu.


Ieșisem de la ședință. Aveam și motiv – nu că ne adunasem să ne batem. Fraierii (adversarii, n.a.) au recunoscut – da, eu am dat. Credeau că sunt smardoi… A declarat că aveam ciudă pe ei de mult timp. Pe mine m-a lovit Boncu și am căzut jos și mi-am rupt nasul, ăla era Taloș, și Dăscălescu a fugit și nu știu ce. Nu era normal să vă opriți, când au venit băieții să intervină, din activitatea asta pe care o făceați, zice judecătorul. Păi, ce credeți că ne-a fost frică că i-am văzut? Nu ne-a fost frică, am vrut să-i batem și pe ei. (…) Ce prăjit era fraierul. El credea că la judecător îi cum îi zice la unul obișnuit”.

Boncu și-a amintit despre audierile în dosarul în care a fost condamnat la închisoare cu suspendare, povestind că o bătrână care era în salon și care a declarat că ”a fost un băiat mare, i-a dat un buchet de flori, dar nu am auzit să-l înjure” și despre ”un bou, un cretin, care zice am ieșit di operație și am auzit ca prin vis că i-a zis ”o să-ți scot inima din piept”. Liderul interlop a recunoscut că a-l vizita pe Adrian Taloș, care era înjunghiat de persoane rămase și până acum necunoscute, a fost o plăcere pe care nu și-o putea refuza, lăsând să se înțeleagă că operațiunea de pedepsire a adversarului a fost hotărâtă de el.

”Vrei să îți spun ceva? Știi când ție rana deschisă și bagă degetul unu? Tirbușon așa. Așa am simțit. Așa mare satisfacție că nu poți să-și imaginezi. Adică riscam orice, știi? Era prea mare satisfacția ca să nu pot să mă duc să râd. El a luat-o ca știi (…) să-l intimidez. (…) . I-am dat un buchet de flori în p..a mea, nu i-am dus vibratoru. În Germania sau în altă țară se judecă esența în sine, nu supoziția. Într-adevăr, i-am dus un buchet cu hârtie de mort, dar nu am scris nimic pe ea. Dacă duci coroane la mort, le faci dosar penal la ăia? (…) Era moale? Ți-ai fi dorit să mor? Da. Cum să nu îmi doresc asta? El a zis că-mi omoară copilul. I-am arătat niște pagini, dar nu le-a băgat în seamă. Ia de aici. Știam că nu au ce să-mi facă. Nu l-am atins cu atâta (la spital, n.a.) și amenințare. (…) I-am spus doar că îmi pare bine că ai luat țeapă”, a explicat Boncu. Acesta a susținut că nu își dorea ca Dăscălescu să ajungă în pușcărie, ci ”vreau să rămână afară să ne batem. Nu poți să tragi cu pistolul în mine în 2015 și să te duci acasă să te culci”, făcând referire la incidentul de la stadionul ”Dan Păltinișanu” când s-a tras în mașina lui Marius Calafeteanu.

1 COMENTARIU

  1. du-te ba dracu ca stii bine ca l ai bagat la puscarie nevinovat pe Dascalescu ca nu el a tras si stie toata lumea asta ca l ati legat pe 3 marturii mincinoase,pai ce el avea nevoie sa traga in tine ca te batea oricand dar tu ca un las cand te a invitat pe saltea sa va bateti ai fugit si ai ales calea asta de PRADUITOR!nu i nimic ca iti vin dosarele tavalug si greul tau abia acum incepe=puscariemulta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.