Ripensia a pus capăt amicalelor cu o remiză la Reşiţa. Roş-galbenii au...

Ripensia a pus capăt amicalelor cu o remiză la Reşiţa. Roş-galbenii au folosit acelaşi 11 tot meciul

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leczki Jozsef (Mediafax, arhivă)

Ripensia „s-a oprit” la zece jocuri de verificare în această iarnă înainte de reluarea campionatului Ligii 2. Cosmin Petruescu şi-a împărţit lotul în două şi a obţinut rezultate pozitive, atât ieri în amicalul cu CA Oradea (scor 3-2), cât şi azi, cu cealaltă jumătate din efectiv, pe terenul sintetic al celor de la CSM Reşiţa, scor 2-2.

„Ripi” are şi un bilanţ covărşitor pozitiv în teste (7 victorii, 2 egaluri şi un singur eşec). E drept că un singur amical dintre cele câştigate a fost cu o formaţie din acelaşi eşalon valoric, în speţă Pandurii. Totuşi, roş-galbenii ar trebui să aibă moral bun înainte de deplasarea la Bucureşti pentru duelul cu Rapid, mai ales că egalul de azi în Valea Domanului a fost pe terenul unei formaţii lăudate în perioada precompetiţională.

Reşiţa a şi deschis scorul imediat după pauză dintr-un penalty contestat de timişoreni şi transformat de Laur. Buş (min. 46). Zece minute mai târziu oaspeţii nu au mai avut ce comenta la execuţia lui Dulca de la distanţă. Ripensiştii, care au folosit azi exact 11 jucători, au revenit pe tabelă prin reuşitele jucătorilor sârbi.


Mai întâi Lalic (65) a redus din diferenţă cu o lovitură de cap la „libera” lui Neagu, apoi Sokovic a restabilit egalitatea cu un şut din careu când mai era un sfert de oră din dispută.

CSM Reșița: Cobrea – Acka, Dudea, Sălcianu, Sima – Chera, Breşneni, Boboc – N. Popescu, Astafei, L. Buş. Rezerve: Zimmermann – Rimovecs, Szijj, Dumitraş, Ad. Ilie, Dulca, Dat, Brînzan, Danci, Negru, Matiş, Veca. Antrenor: Alin Minteuan.

Ripensia: Dobre – An. Macrițchii, Țieranu, Lalić, Fridrich – Stoi, T. Călin, Neagu – Vasluian, Soković, Piftor. Antrenor: Cosmin Petruescu.

„A fost un joc foarte bun de pregătire, cu ritm foarte bun, între două echipe apropiate valoric, apropiate şi în clasament. Consider că a fost un test reuşit. De fapt asta ne-am şi dorit pentru cele două meciuri de la sfârşit de săptămână – de a le acorda cât mai multe minute – de a-i lăsa să joace 90 de minute sau aproape de 90 de minute. După care să tragem linie şi să aliniem cel mai bun 11 în perspectiva jocului cu Rapid. Sunt mulţumit de cele două teste de la finalul acestei săptămâni. La plusuri aş remarca faptul că am reuşit să înscriem de cinci ori, am mai şi avut situaţii bune de a marca în ambele jocuri. Revenirea lui Radu Rogac, care s-a antrenat normal, a prins 90 de minute în partida de ieri, la fel şi Coulibaly, în afară de Cristi Pădurariu, care are o problemă la gleznă şi sperăm să fie recuperat 100% şi să poată intra în program normal cu echipa nu avem jucători accidentaţi pentru jocul cu Rapid. La minusuri, uşurinţa cu care am primit golurile, atât ieri, cât şi la jocul de astăzi, dar cred că sunt greşeli perosnale care pot fi corectate mai uşor”, a spus Cosmin Petruescu după testul din Caraş.

Pentru Ripensia urmează duelul care se anunţă mult mai dificil ca oricare dintre amicalele acestei perioade, pe terenul Rapidului, în runda a 16-a din B, joc programat duminică, 21 februarie, de la ora 11 (Digi). Giuleştenii au învins cu 2-1 pe terenul colegei CS Mioveni în ultimul test şi au făcut achiziţii importante în iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.