Ripensia primeşte vizita „invidiatei” FK Csikszereda. Cosmin Petruescu: „Suntem conştienţi de miza...

Ripensia primeşte vizita „invidiatei” FK Csikszereda. Cosmin Petruescu: „Suntem conştienţi de miza jocului”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Sebastian Tătaru (arhivă)

Ripensia Timişoara are parte de un prim meci oficial pe teren propriu în anul 2021. Pe „Electrica” soseşte FK Csikszereda Miercurea Ciuc, unul dintre cele mai bine organizate cluburi din Liga 2. Cosmin Petruescu, tehnicianul roş-galbenilor, a subliniat forţa ciucanilor, dar în acelaşi timp consideră că elevii săi au mijloacele de a se impune mâine.

Harghitenii au învins Reşiţa pe teren propriu în prima rundă din acest an, scor 2-0, şi au impresionat inclusiv prin organizarea din afara gazonului. De partea cealaltă, „Ripi” are şi ea moral bun după ce a smuls, in extremis, o remiză în deplasare cu Rapid (2-2).

„Sunt mulţumit de cum au decurs antrenamentele în această săptămână. I-am simţit pe băieţi motivaţi. Sunt conectaţi la importanţa jocului, la miza jocului, au rămas echilibraţi, cu picioarele pe pământ după egalul obţinut la Rapid. Un punct important, atât prin prisma clasamentului, cât şi din punct de vedere al moralului. Dar în acelaşi timp suntem conştienţi că meciul trecut e istorie şi sâmbătă va fi cu totul şi cu totul altă partidă.


O partidă dificilă, împotriva unei echipe, unui club, în jurul căruia s-a creat o emulaţie deosebită, s-au făcut investiţii masive, atât în infrastructură, cât şi la nivelul lotului de jucători, la nivelul academiei. Un club care-şi doreşte să devină un pol important al fotbalului românesc… Legat de jocul propriu-zis, i-am văzut în mai multe meciuri, sunt o echipă foarte organizată, care practică un fotbal de angajament, o echipă agresivă, în sensul bun al cuvântului. Foarte organizată pe plan defensiv. Sunt printre primele trei apărări din Liga 2, fapt care spune multe despre cum gândesc şi pregătesc meciurile. Suntem conştienţi de miza jocului, dar în acelaşi timp suntem pregătiţi să facem un joc bun şi să obţinem cele trei puncte”, a declarat Cosmin Petruescu.

„Conferenţiarul” are în această perioadă toţi elevii la pregătire. „Va trebui să ne punem în valoare şi atuurile pe care le avem şi noi. Le cunoaştem şi punctele mai puţin bune. Important e să punem în practică şi să găsim cele mai bune soluţii pentru a ne apropia victoria. Stăm foarte bine, nu avem jucători accidentaţi, suspendaţi. Sper să fiu inspirat în alegerea primului 11, sper să-i facem fericiţi pe suporterii noştri deşi ştim că va fi foarte foarte greu”, a concluzionat Petruescu.

Partida Ripensia – FK Csikszereda se dispută mâine, de la ora 11, pe arena „Electrica” (netelevizat). Roş-galbenii vând tichete virtuale pentru acest joc, accesul spectatorilor rămâne cel puţin deocamdată interzis. Echipa timişoreană are 16 puncte şi ocupă locul 15 în Liga 2, „primul salvator”. Formaţia vizitatoare pregătită de Valentin Suciu e pe 6, cu 24 de puncte, tot din 14 meciuri disputate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.