Ripensia a folosit un fundaş crescut de FCSB în victoria din testul...

Ripensia a folosit un fundaş crescut de FCSB în victoria din testul cu Hunedoara. Roş-galbenii au făcut trei transferuri până acum

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Ripensia Timişoara / Facebook

Ripensia a disputat azi deja cel de-al optulea joc de pregătire din 2021! Roş-galbenii au învins divizionara C CS Hunedoara, scor 4-2 (4-0) într-un nou meci disputat la Baza 2 pe „sintetic”. Cu această ocazie antrenorul Cosmin Petruescu a testat şi un nou fundaş – e vorba de Marius Pătru, jucător care a fost crescut de FCSB şi a evoluat ultima oară în Anglia.

Omul zilei pentru timişoreni a fost mijlocaşul Alex Neagu, care a stat la baza tuturor reuşitelor. Mai întâi, în minutul 21 acesta a înscris dintr-o lovitură liberă. Şapte minute mai târziu portarul a scăpat în poartă balonul trimis tot de Neagu, dar din lovitură de colţ. Apoi, în minutul 34 acelaşi jucător a speculat o minge respinsă de portar în urma unui şut al lui Popovici. Cu trei minute înaintea pauzei portarul Lefter a boxat mingea în propria poartă, tot după un corner marca Neagu.

Oaspeţii au câştigat repriza secundă, în care ripensiştii au folosit altă garnitură. Mai întâi Iacob a redus din diferenţă în minutul 55, pentru ca scorul final să fie stabilit Zamfir în minutul 74.


Pe final, „Conferenţiarul” a vrut să vadă un nou jucător pentru o zonă care a admis că e cu probleme – defensiva. Acolo de unde lipseşte în continuare moldoveanul Rogac, din motive medicale. Marius Pătru a intrat pentru minutele finale. Acesta este un fundaș stânga, care poate fi folosit şi în zona centrală. Are 25 de ani și a fost lansat de FCSB. Ultima dată a jucat la Dunstable Town, în ligile inferioare engleze. El are două partide bifate în UEFA Youth League, când îmbrăca tricoul roş-albaştrilor.

Pe finalul săptămânii, vineri, respectiv sâmbătă, „Ripi” mai are două amicale. Primul va fi cu CA Oradea (L3) probabil tot la Baza 2 iar al doilea e un „rematch” cu Reşiţa, la Şag. Primul meci oficial pentru elevii lui Cosmin Petruescu va fi cu Rapidul în campionat. Şase victorii, un egal şi un eşec e bilanţul roş-galbenilor în teste.

Ripensia: Dobre – A. Macrițchii, Țieranu, Lalić, Fridrich – V. Macrițchii, T. Călin – Vasluian, Neagu, Piftor – Popovici (prima repriză): Miklos – Marić (78, Sturzu), Bain, V. Macrițchii (78, Pătru), Gladun – Coulibaly, Stoi – Tudorache, Golda, Ene – Soković. Antrenor: Cosmin Petruescu.

Trei sosiri

Deşi nu au anunţat (încă) oficial jucătorii înregimentaţi, FRF a publicat lista transferurilor efectuate în „fereastra de iarnă”, care s-a închis ieri. S-a confirmat, aşa cum am previzionat, că atacantul Cristian Pădurariu (23 ani) va evolua la „Ripi” sub formă de împrumut până în vară. Sub aceeaşi formă a sosit pe „Electrica” şi portarul Dumbrăviţei, Robert Mikloş jr. (21 ani), în timp ce mijlocaşul ofensiv Alexandru Piftor (21 ani) este definitiv jucătorul Ripensiei după despărţirea de Gloria Buzău. Timişorenii mai pot lua din acest moment doar jucători liberi.

La capitolul plecări au rămas: Mociu (UTA), Burdeţ (Comuna Recea), Ad. Neacşu (CS Hunedoara) şi Păduraru (ASU Poli).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.