Ripensia se pregăteşte de înfruntarea cu Rapid. Roş-galbenii au rămas cu trei...

Ripensia se pregăteşte de înfruntarea cu Rapid. Roş-galbenii au rămas cu trei achiziţii

0
DISTRIBUIȚI
Dumitru Mihu / Cosmin Petruescu / Alexandru Popovici

Ripensia reia jocurile din Liga 2 duminică, în deplasare, cu ocazia întâlnirii mai mult decât dificile cu Rapid. Ca de obicei înainte de restart oficialii clubului şi-au exprimat optimismul, deşi atât preşedintele Dumitru Mihu, cât şi antrenorul Cosmin Petruescu au vorbit despre modul în care au fost dezavantajaţi „regulamentar” în acest sezon de criză.

Roş-galbenii vor demara anul 2021 oficial cu un lot de 25 de jucători, dintre care doar trei nume sunt noi. Ieri clubul a prezentat cu o oarecare întârziere achiziţiile deja ştiute: portarul Robert Miklos (Dumbrăviţa), mijlocaşul Alexandru Piftor (Gloria Buzău) şi atacantul Cristian Pădurariu (Ghiroda via ACS Poli). Ultimii doi au semnat pe doi ani şi jumătate, primul a sosit sub formă de împrumut până în vară. Altfel, cel puţin momentan, „Ripi” a renunţat la ideea de a-l înregimenta pe Marius Pătru (25 ani), fundaş crescut la FCSB şi care s-a aflat în probe. Totuşi, situaţia lui va fi reevaluată în vară, jucătorului care a activat în ligile inferioare engleze i s-a sugerat să joace până atunci în C.

Mădălin Bunoiu, prorectorul Univ. de Vest, instituţie parteneră a Ripensiei, a vorbit în introducere despre continuarea colaborării: „Aici sunteţi acasă, în urmă cu doi ani am semnat acest acord de colaborare. Proiectele noastre sunt de lungă durată…”. Dumitru Mihu a dezvoltat subiectul acestui parteneriat, arătând că ripensiştii au beneficiat concret de servicii de cazare din partea UVT-ului şi că luna viitoare se vor anunţa alte planuri comune.

Despre campionat, Mihu a reiterat ideea dezavantajului suferit de Ripensia de actualul format, unul, culmea, pe care preşedintele Ripensiei l-a susţinut la FRF. Ultima „lovitură” pentru roş-galbeni a însemnat retragerea pe finalul sezonului regular (cu un singur tur) a celor de la Turris Tr. Măgurele, formaţie pe care a învins-o. Dar rezultatele teleormănenilor şi prezenţa acestora în campionat a fost ştearsă, precum şi cele trei puncte obţinut de timişoreni. „Începem partea finală a campionatul. Au inceput deja să apară problemele, ne-am confruntat cu tot felul de greutăţi, pe lângă ce aveam in oraş. Începând de la modul in care a fost organizată competiţia. De compromisurile care s-au făcut, noi am fost în zona celor dezavantajaţi, din 20 de jocuri, nouă au fost acasă, din acestea, Mioveniul nu a venit, prin retragerea Turrisului încă un meci în minus, trei puncte ne-au fost retrase.


Cu toate acestea mergem înainte. Vă spuneam în vară că avem un proiect pe trei ani de zile. Obiectivul e de a creşte jucători, de aceea am adus jucători cu potenţial mare de creştere. Deja se observă creşterea omogenităţii. Înainte de infectarea cu Covid rezultatele au fost foarte bune… în viitorul apropiat sper să confirmăm aşteptările şi să avem rezultate bune”, a spus Dumitru Mihu.

Ripensia a încercat în această perioadă să găsească diverse soluţii legate de pregătirea echipei. Roş-galbenii au mulţumit (iarăşi) celor de la Politehnica pentru că au fost primiţi inclusiv la Baza 2. Pe „Electrica” s-a „intrat” o singură dată, ţinând cont de suprafaţa fragilă de la Pădurea Verde iar azi şi mâine roş-galbenii se vor pregăti la Urseni, teren care a fost criticat şi el, deşi e pe placul staff-ului, în comparaţie cu alte opţiuni bineînţeles. Arena Ciarda Roşie, aflată la dispoziţia lui „Ripi” pe termen lung e şi el ocupat şi protejat pentru Liga Elitelor conform conducătorului Mitică Mihu. Acesta a precizat că dezvoltarea Academiei Ripensia rămâne o prioritate.

Antrenorul Cosmin Petruescu s-a referit parţial şi el la aceste minusuri: „Legat de perioada de pregătire, sunt mulţumit de cum au răspuns băieţii, am căutat condiţii, sperăm că le-am găsit pe cele mai bune pentru a ne prinde pregătiţi… Sunt şase finale. Absolut toate partidele consider că sunt importante, poate nu decisive, dar la un moment dat fiecare punct sunt convins că va conta in ierarhia finală. E un campionat atipic, de tranziţie… Ripensia a fost defavorizată”.

Despre adversarul din weekend, „Conferenţiarul” a avut numai cuvinte de laudă. „Rapid are experienţă în fiecare compartiment, e o echipă care nu şi-a ascuns intenţia de a promova. Dovadă şi transferurile. I-am urmărit în tot campionatul şi în perioada de pregătire. Am spus că e una dintre echipele pe care le consider favorite. Finalul de 2020 l-au avut in forţă… Noul antrenor (n.r. Nicolae Grigore) a fost agreat atât de conducere, cât şi de suporteri. E un antrenor tânăr, foarte preocupat de fotbal, nu l-am cunoscut dar am auzit lucruri bune…”, a concluzionat tehnicianul. Acesta a spus că la ora actuală lotul ripensist nu are probleme medicale şi nic absenţe pentru acest joc.

„A venit momentul mult aşteptat, asta ne interesa pe noi jucătorii. Ne era dor de jocuri, a fost o perioadă dificilă, eram conştienţi că va fi aşa… Am făcut tot posibilul să ne concentrăm şi să răspundem cerinţelor staffului. Sunt încrezător că putem obţine un rezultat bun la Rapid”, a spus şi Alexandru Popovici, căpitanul Ripensiei. Acesta nu s-a hazardat să avanseze un loc în clasament ca obiectiv, dar e convins că roş-galbenii nu vor mai suferi eşecuri de genul celor din startul stagiunii: „Am luat pas cu pas. Sper să invăţăm din greşelile trecutului. De fiecare dată când am avut încredere în noi am demonstrat că putem să ne batem cu oricine”.

Partida Rapid Bucureşti – Ripensia Timişoara se dispută duminică, de la ora 11.00, în etapa a 16-a a Ligii 2. „Ripi” se află pe locul 15, cu 15 puncte după retragerea lui Turris iar Rapid a pierdut şi ea puncte în clasament, fiind pe 3, cu 26 de puncte acum tot din 14 meciuri.

Lotul Ripensiei (în paranteză clubul de provenienţă la jucătorii noi): Dobre, V. Velcea jr., Miklos (Dumbrăviţa) (portari); Lalic, Ţieranu, Sturzu, Maric, Fridrich, Benea, Rogac, Gladun, An. Macriţchii (fundaşi); Neagu, V. Macriţchii, T. Călin, Coulibaly, Stoi, Vasluian, M. Ene, Tudorache, Piftor (Buzău); Popovici, Sokovic, Golda, Pădurariu (Ghiroda).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.