Cinci din cinci, pentru Ripensia în teste. Adversara Şoimii Lipova a deschis...

Cinci din cinci, pentru Ripensia în teste. Adversara Şoimii Lipova a deschis scorul printr-un timişorean

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leczki Jozsi

Ripensia şi-a continuat şirul de succese în jocurile amicale. Ultima „victimă” a roş-galbenilor e ocupanta locului secund din C8, Şoimii Lipova, depăşită cu scorul de 2-1 pe terenul sintetic al Bazei 2. Pentru echipa pregătită de Cosmin Petruescu urmează cel mai puternic test al iernii, cu CSM Reşiţa.

Lipova a deschis scorul la Timişoara chiar printr-un localnic. Proaspăta achiziţie Dragan Paulevici, golgheterul Periamului, la acelaşi nivel, în toamnă, a marcat în minutul 24. Avantajul oaspeţilor a durat însă doar două minute, căci Alex Popovici a restabilit egalitatea după o acţiune personală.

În repriza a doua s-a marcat un singur gol, în poarta „şoimilor”, autor Neagu, în urma unei lovituri de pedeapsă. „Ripi” a ajuns astfel la cinci victorii din cinci meciuri în partidele de pregătire. Precedentele succese au fost cu Fortuna B. Mic (scor 5-1), Periam (8-1), Crişul Chişineu Criş (4-3) şi Pandurii Tg. Jiu (4-0).

Ripensia: Velcea – A. Macrițchii, Țieranu, Lalić, Fridrich – V.


Macrițchii, Coulibaly – Popovici, Ene, Tudorache – Golda (prima repriză). Miklos – Marić, Țieranu (79, Bain), Lalić, Gladun – Stoi, T. Călin – Vasluian, Neagu, Piftor – Pădurariu (repriza a doua). Antrenor: Cosmin Petruescu.

Şoimii Lipova: Iliescu – Nagy, Pop, Popa, Filimon, Tănase, Gavrilă, Trip, Trabalka, Paulevici, Gherasim (prima repriză). Buta – Stoin, Pop, Bercu, Haţegan, Salhi, Prună, Moisin, Paulevici, Ardelean, Michel. Antrenor: Flavius Sabău.

„Mi-am dorit un astfel de joc pentru etapa de pregătire în care ne aflăm. Ştiam din partidele disputate în vară, atât cele amicale, cât şi oficiale, că Lipova este un adversar foarte bun. Dar mă bucur pentru atitudinea pe care au avut-o jucătorii noştri. Pe o evidentă stare de oboseală, firească, dacă ţineam cont că de când am început pregătirea nu au avut nicio zi de pauză. Mă bucur că am reuşit să câştigăm, chiar dacă în unele momente ale jocului ne-a lipsit luciditatea, prospeţimea şi am luat unele decizii greşite… băieţii au încercat să respecte un plan tactic pe care l-am pregătit pentru acest joc”, a declarat Cosmin Petruescu.

„E un portar talentat, de perspectivă”, a mai spus „Conferenţiarul” despre Vali Velcea jr., folosit din primul minut cu ocazia zilei sale de naştere. Ripensia nu a mizat azi pe Rogac, care se antrenează separat după o accidentare, şi Sokovic, protejat tot după mici probleme medicale. Următorul joc al lui „Ripi” va fi peste două zile, cu CSM Reşiţa, probabil pe un teren de iarbă, natural, Hitiaş fiind printre localităţile în care s-ar putea întâlni cele două bănăţene din B. Pe 5 februarie timişorenii îşi finalizează stagiul centralizat de la Buziaş.

„Exact cum mă aşteptam, ne-am mişcat destul de bine, am încercat să controlăm posesia… un prim joc de pregătire după două săptămâni de pregătire. În a doua repriză am avut doi jucători în probe, care nu s-au antrenat cu noi, s-a văzut asta. Nu am stat bine pe linia mediană… e normal. Cei care au plecat ştiau tot ce le cerem. Marea provocare e să-i aducem pe cei noi din punct de vedere tactic şi mental la ceea ce vrem noi”, a spus şi Flavius Sabău, tehnicianul Lipovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.