CSM Reşiţa a învins Ripensia la Baza 2. Cărăşenii au avut peripeţii...

CSM Reşiţa a învins Ripensia la Baza 2. Cărăşenii au avut peripeţii la Urseni, unde era programat iniţial jocul test

0
DISTRIBUIȚI

Amicalul dintre Ripensia şi CSM Reşiţa, două divizionare secunde cu pretenţii, trebuia să se joace în satul Urseni, de lângă Timişoara, dar ajunşi la faţa locului oaspeţii nu au fost mulţumiţi de calitatea terenului. Cărăşenii au avut dificultăţi apoi la plecarea spre Baza 2 din oraş, unde s-a jucat în cele din urmă pe „sintetic” şi vizitatorii s-au impus cu 2-1 în faţa roş-galbenilor.

La Urseni autocarul cu care au venit oaspeţii din Banatul Montan s-a împotmolit în noroi şi a avut nevoie de un utilaj pentru a putea să plece. „Ripi”, aflată în cantonamentu la Buziaş, a jucat aici mai multe amicale pe „natural”, dar precipitaţiile au afectat terenurile de joc cu „iarbă iarbă”. Iar cum Timişoara e tot mai săracă la capitolul infrastructură sportivă, mult solicitatul sintetic de la Baza 2 a fost eliberat de juniorii Politehnicii care aveau programate antrenamente la amiază şi s-a putut disputa şi acest test.

Jocul în sine a început bine pentru Ripensia, care a condus la pauză cu 1-0 prin reuşita lui Sokovic din minutul 35. Reşiţenii au revenit însă pe tabelă în repriza secundă, marcând de două ori în două minute (64 şi 65) prin L. Buş, direct dintr-o „liberă” din unghi, la colţul scurt, şi apoi prin ex-roş-galbenul Vlad Chera, care a finalizat simplu la o acţiune de contraatac.

Ripensia: Dobre – A. Macrițchii, Țieranu, Lalić, Gladun – Stoi, Călin, Neagu – Vasluian, Soković, Piftor. Au mai intrat: V. Macritchii, Popovici, Golda, M. Ene, Tudorache şi Pădurariu. Antrenor: Cosmin Petruescu.

CSM Reşiţa: Zimmermann – L. Acka, Sălcianu, Brînzan, Danci, Dat, Dulca, N. Popescu, Cristodulo, Turbatu, Matiş. Au mai intrat: Cobrea – Sima, Dudea, Boboc, Breşneni, Astafei, Chera, Veca, L. Buş. Antrenor: Alin Minteuan.

„Sunt dezamăgit de uşurinţa cu care am primit cele două goluri. În rest, consider că am făcut o partidă bună împotriva unei colege din ligă foarte bune, şi-a adus câţiva jucători interesanţi şi în vară şi acum.


Cred că a fost un test util. Un joc bun, cum cred că va fi şi cel de mâine. Asta mi-am dorit pentru ultimele două zile de cantonament, să le dau minute cât mai multe jucătorilor. Era normal ca în a doua săptămână de pregătire să ne lipsească prospeţimea, dar azi cred că am arătat mai bine ca la jocul cu Lipova, chiar dacă în această perioadă am avut două antrenamente pe zi”, a spus la final Cosmin Petruescu despre joc.

Mâine, Ripensia va întâlni Pandurii, „revanşa” după acel 4-0 pentru roş-galbeni din urmă cu câteva zile, tot la Baza 2, de la ora 11.30, deşi dorinţa iniţială era ca acest joc să fie tot la Urseni.

„Asta e infrastructura”

A fost o altă concluzie a lui Cosmin Petruescu, antrenorul Ripensiei dorindu-şi să dispute acest joc pe un gazon natural. Nu e niciun secret că terenurile din zonă sunt foarte proaste mai ales când cad precipitaţii. Grăitor e că pe „Electrica” s-a jucat în campionat în condiţii şi mai rele, aşa cum a remarcat „Conferenţiarul”: „În momentul în care am legat acest joc intenţiile erau să-l jucăm pe iarbă, atât ale noastre, cât şi ale echipei adverse. Am încercat să jucăm pe cel mai bun teren, de iarbă, din punctul meu de vedere pe care puteam să jucăm această partidă. Nu s-a putut acest lucru şi atunci le mulţumim încă o dată celor de la Politehnica, pentru că ne-au sprijinit şi ne-au permis să jucăm pe terenul sintetic de aici… Astea sunt condiţiile meteo de la noi, asta e infrastructura de care beneficiază la ora actuală această regiune. Şi noi ca antrenori trebuie să ne adaptăm la ceea ce avem dispoziţie. Important e să găsim soluţii, nu să căutăm scuze. Am întâlnit şi în campionat situaţii asemănătoare, în partidele cu Metaloglobus, Farul, ultima etapă, chiar cu Turris, am jucat pe terenuri mai grele decât era cel de la Urseni azi dimineaţă… Important e că s-a disputat acest joc. Ne-am pus de comun acord să jucăm această partidă aici….”.

Reşiţenii au fost mai categorici în privinţa condiţiilor de la Urseni. „Nu erau condiţiile bune pentru joc şi am hotărât ambele echipe că era mai bine să schimbăm locaţia şi asta am şi făcut. Era apă pe teren acolo, îmbibat, nu se putea juca şi am decis să jucăm aici. Noi venind de mai departe, ne-am fi dorit să fie un teren cât mai bun şi să putem să ne facem antrenamentul. Dar până la urmă a înţeles şi echipa gazdă că lucrurile stau exact aşa cum le-am văzut şi noi şi nu se putea juca. De aceea am venit şi am jucat aici, a fost un meci foarte bun, cu o intensitate foarte bună. Două echipe care-şi propun foarte multe, sperăm să le şi realizăm la final. Până la urmă e bine că s-a jucat, aveam condiţii foarte bune la Reşiţa, un teren sintetic foarte bun, ideea era să jucăm pe iarbă, dar nu s-a reuşit, nu au reuşit să găsească un teren care să fie realmente pentru joc”, a spus şi Alin Minteuan, antrenorul cărăşenilor.

Rosso-nerii au următorul test peste două zile, la Severin, cu FCU Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.