Robert Magheți despre lecțiile muzicale: „Este cel mai fain mod de a...

Robert Magheți despre lecțiile muzicale: „Este cel mai fain mod de a prezenta Generației Z că muzica poate fi distractivă, dar și necesară pentru sănătatea și prosperitatea unei societăți evoluate“

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Dana Moica – Tribul Artistic

Lecțiile muzicale puse la cale de proiectul Pavilion Muzical se bucură de contribuția unor muzicieni remarcabili din România și nu numai. Printre ei se numără percuționiștii Robert Magheți și Florin Romașcu care au făcut parte din trupa Sistem, și care acum formează, alături de solista Bianca Purcărea, proiectul Cobzality.

Cei trei muzicieni au ajuns la sfârșitul săptămînii trecute la Timișoara pentru a înregistra penultimul episod al proiectului, în care muzica tradițională se îmbină cu ritmuri moderne, cu ajutorul unei game diversificate de instrumente de percuție.


Filmările au avut loc la Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș.

Robert Magheți este unul din cei doi timișoreni care au făcut parte din binecunoscuta trupă Sistem, celălalt concitadin din această formație fiind Zoli Toth.

„Activitatea artistică a trupei Cobzality în acest an a debutat weekendul trecut în Timișoara într-o companie selectă de muzicieni, manageri artistici, regizori și sunetiști de top. Suntem onorați că am fost invitați că parte a proiectului «Pavilion Muzical – lecții muzicale în clasă și acasă», implementat la Timișoara de prietenii de la Asociația Tribul Artistic. Cu atât mai mult cu cât aportul solistei noastre Bianca este unul foarte important în acest proiect. Stați pe aproape să vedeți despre ce e vorba. Filmările au avut loc într-o o sală foarte faină în care ne doream de multă vreme să cântăm! Cu Flavius în spatele obiectivului și cu Mâț la butoane, am profitat din plin de acel loc! E foarte util, într-o perioadă extrem de grea pe care o traversează artiștii și lucrătorii din domeniul cultural, ca astfel de proiecte să existe în continuare. Este cel mai fain mod de a prezența Generației Z că muzica poate fi distractivă, dar și necesară pentru sănătatea și prosperitatea unei societăți evoluate. Mulțumim Tribul Artistic, mulțumim Timișoara! Pe curând!”, ne-a declarat Robert Magheți despre episodul filmat în cadrul acestui proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.