Scenariu de Buftea: Punct mare obținut de Ripensia, pentru Timişoara. Roș-galbenii, egalii...

Scenariu de Buftea: Punct mare obținut de Ripensia, pentru Timişoara. Roș-galbenii, egalii Rapidului

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Sebastian Tătaru

Ripensia Timişoara a reuşit să smulgă un punct favoritei Rapid Bucureşti la ultimele secvenţe ale partidei de azi. Roş-galbenii au fost conduşi la două goluri diferenţă după noi erori defensive, dar pe final, unul dintre „vinovaţi” a adus bucurie, moldoveanul Andrei Macriţchii marcând golul de 2-2 în cel de-al treilea minut al prelungirilor!

Meciul giuleştenilor cu „Ripi” a fost urmărit cu atenţie probabil şi de către „fraţii” alb-violeţi. Aceştia erau direct interesaţi mai degrabă ca Rapidul să se împiedice, pentru a rămâne pe poziţia a doua în clasament. Lucru care s-a şi întâmplat, după un scenariu de… Buftea, locaţia jocului în condiţiile în care alb-vişniii au arena în construcţie.

Aşa cum era de aşteptat Rapid a controlat jocul de la început, dar fără a fi foarte periculoşi, până spre finalul primei părţi. Ex-utistul, dar şi ex-alb-violetul Ursu a trimis în bară în minutul 40. Apoi, „Ripi” nu a fost scutită de veşnicele erori din apărare nici în acest nou an. Ţieranu a respins slab în 16 metri, Hlistei i-a aşezat mingea unui ex-arădean, Jorza, şi acesta şi-a făcut mingea pe voleu, lejer, marcând frumos pentru 1-0.

Repriza a doua a început cu o ocazie ce părea unică-uriaşă pentru oaspeţi. Şutul lui Stoi (min. 48) a sărit din transversală în faţa porţii, Sokovic a încercat să preia şi a apoi a reluat peste cu toată poarta în faţă. Coşmarul Ripensiei s-a înteţit în partea secundă, moldoveanul Andrei Macriţchii a reuşit un dribling, a prins o încredere falsă pentru încă o mişcare similară şi a fost deposedat. Era minutul 64, când în încercarea de a repara situaţia, al treilea străin de pe teren al timişorenilor, Lalic, greşeşte şi el, faultându-l pe Ursu, care-i strecurase balonul printre picioare. De la punctul cu var a marcat Hlistei şi totul părea pierdut pentru bănăţeni.

Totuşi, roş-galbenii au urcat apoi în teren, au ţinut linia defensivă sus şi au fost descoperite greşelile Rapidului.


Minutul 75 a adus un gol senzaţional din partea uneia dintre puţinele achiziţii ale iernii. Alex Piftor s-a hotărât să şuteze de la distanţă, mingea intrând în plasă cam pe acolo pe unde o făcuse şi balonul trimis de Jorza în prima repriză. Apoi, ripensiştii au continuat atacurile, cu riscul de a rămâne mai descoperiţi. Şi, în al treilea minut al prelungirilor, la o fază care i-a regăsit pe elevii lui Cosmin Petruescu inclusiv cu portarul în careul advers. Ex-alb-violetul Mihai Ene, faultat de Voicu, a centrat perfect pentru „capul” lui… Andrei Macriţchii. Aşadar „happy end” doar pentru oaspeţi, dar şi pentru timişoreni în general. Într-un sezon care poate reconstitui pentru oraşul de pe Bega o stagiune precum cea 2000-01, când Poli a obţinut rezultate de care a profitat … UMT.

Altfel, Ripensia a rămas doar pe 15, cu 16 puncte, după retragerea zestrei cu Turris. În timp ce Rapidul a urcat pe 3, cu 26 puncte, tot din 14 meciuri. Reamintim că ASU Poli are un punct mai mult, dar din 15 meciuri şi se află pe 2. În etapa viitoare roş-galbneii primesc vizita celor de la Csikszereda, o nucă mai mult decât tare, ciucanii câştigân cu Reşiţa, scor 2-0, ieri, tot în runda a 16-a a Ligii 2 (prima din 2021).

Rapid: Drăghia – I. Voicu (cpt.), Ignat, Dandea, Florică (85, R. Ilie) – Pănoiu (64, Sefer), Jorza – O. Ursu (64, R. Lazăr), Al. Ioniță (74, Drăghiceanu), Hlistei (85, Finica) – Ad. Bălan. Antrenor: Nicolae Grigore

Ripensia: Șt. Dobre – An. Macrițchii, Țieranu, Lalic, Gladun – Stoi (74, M. Ene), T. Călin – Al. Popovici (cpt.; 74, Coulibaly), Al. Neagu (74, Golda), Piftor – Sokovic. Antrenor: Cosmin Petruescu.

„Lupta rămâne deschisă, ar fi fost la fel şi dacă am fi câştigat acest meci. Sunt două puncte mari pierdute acasă, sper să le recuperăm la Buzău…”, a spus Nicolae Grigore, „principalul” Rapidului, la Digisport.

UPDATE „A fost un joc frumos, spectaculos, cu ocazii la ambele porţi, partru goluri marcate. Răsturnări de situaţie. Una peste alta, consider că am făcut un joc bun şi rezultatul îl consider meritat şi echitabil. Un început de partidă bun al nostru, ne aşteptam ca Rapidul să facă un pressing avansat, după care am avut o cădere inexplicabilă pe final de repriză. Am fost naivi, nu am reuşit să gestionăm acest final de primă repriză… Mă bucur că în repriza a doua am avut reacţie, am reuşit să reechilibrăm partida. Am avut chiar o ocazie foarte mare de a egala, apoi pe o nouă naivitate a noastră echipa gazdă a marcat golul de 2-0. Mă bucur că am avut reacţie şi finalul partidei ne-a aparţinut. Atât din punct de vedere al posesiei, cât şi al frecvenţei de acţiuni de poartă… Îi felicit pe băieţi pentru atitudinea avută pe tot parcursul jocului, chiar dacă am încasat două goluri pe nişte naivităţi ale noastre, consider că per total am făcut un joc bun”, a declarat Cosmin Petruescu, antrenorul Ripensiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.