Scutiri medicale pentru sute de elevi și profesori ca să facă școala...

Scutiri medicale pentru sute de elevi și profesori ca să facă școala online. În Timiș au ajuns peste 20.000 de teste rapide pentru elevi

1
DISTRIBUIȚI

Inspectorul școlar general Marin Popescu a precizat, astăzi, că debutul semestrului doi al acestui an școlar este unul cu emoții pentru toată lumea.

„Am vizitat câteva școli și a păstra masca pe față e cu probleme. Chiar eu am făcut câteva observații, erau copii de clasa I și, sigur, ei își dau masca jos, dar la nivelul acela trebuie multă atenție și încurajați să-și păstreze masca pe figură. Am constatat că respectarea regulilor era dusă până aproape de extrem, în sensul în care și geamul și ușa erau deschise, zona de circuit era bine pusă la punct, materialele se găseau în dozatoare, în flacoane, sala de mese și sala unde se prepară hrana erau igienizate. Important este că e un trend și un mesaj de revenire la condiții normale în care toți concură la buna desfășurare a procesului, începând de la personal didactic, nedidactic, la părinți și elevi. Timișoara este cea mai afectată localitate din județul Timiș pentru că este în scenariul 3, ca atare aici avem și populația școlară cea mai mare”, a declarat, luni, Marin Popescu.

Inspectorul școlar general al județului Timiș a mai precizat că avem un număr de 93 de unități de învățământ, 17.122 de elevi care sunt la cursuri și 25.000 de lei care studiază de acasă.

„Ne referim la elevi de gimnaziu și liceu, cu excepția celor care fac practică.


Grădinița PP 30, structură a școlii gimnaziale nr. 6, se găsește în carantină, unde trei persoane care nu sunt cadre didactice au fost confirmate cu coronavirus. Această unitate de învățământ desfășoară activități online. În Timișoara avem 863 de elevi care studiază de acasă fiind scutiți medical și 168 de persoane care continuă predarea online fiind motivate medicale. La nivelul județului avem 591 de unități de învățământ. Din acestea, 167 de școli se găsesc în scenariul verde, 214 în scenariul galben, 210 în scenariul roșu”, a declarat Marin Popescu.

Șeful IȘJ Timiș a mai precizat că grădinița din Pesac în carantină, iar la Școala Gimnazială Parța, comuna cu cea mai mare rată de infectare, cursurile se desfășoară online.

Potrivit lui Popescu, 945 de elevi din județ învață de acasă cu motivare medicală, în vreme ce 199 de cadre didactice predau online și sunt motivate medical.

Inspectorul școlar general al județului Timiș, Marin Popescu, a mai precizat, luni, că în cursul zilei de ieri (duminică – n.r. ) au fost transferate către Inspectoratul Școlar în jur de 20.500 de teste antigen.

„Inspectoratul Școlar le va transfera unităților de învățământ, cu o remarcă, spre acele unități care au cabinete școlare. În Timișoara, toate unitățile de învățământ au cabinete școlare, chiar dacă acele cabinete școlare sunt arondate la alte unități de învățământ. Important este că fiecare școală este „atinsă” de un cadru medical. În afară de Timișoara, teste vor fi transmise la Lugoj, Sânnicolau Mare și la Deta. Criteriul după care vor fi transferate aceste teste este acela al numărului de elevi la nivelul unei unități de învățământ. Încercăm în baza acestui criteriu să distribuim testele antigen”, a precizat Marin Popescu.

Cantitatea de teste rapide care ar fi trebuit să ajungă la școlile fără cabinete școlare va rămâne la DSP, care va lua o decizie în acest sens.

În Timiș ar trebui să ajungă în total 40.000 de teste rapide.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.