Șeful Direcției de Cultură Timiș, detașat la Craiova după mai multe „contre”...

Șeful Direcției de Cultură Timiș, detașat la Craiova după mai multe „contre” cu fosta administrație, revine pe post la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Direcția Județeană de Cultură Timiș și directorul titular al acesteia au primit astăzi de la Ministerul Culturii ordinul de revocare a detașării lui Sorin Vlad Predescu la Craiova, acesta urmând să revină pe post la Timișoara începând de mâine dimineață.

Sorin Vlad Predescu a fost detașat la direcția de cultură Dolj timp de cinci luni și jumătate, după ce mai multe proiecte ale primăriei Timișoara nu au primit avize pentru efectuarea unor lucrări, deoarece nu întruneau condițiile legale. Cel mai mare scandal a fost iscat în urma amenajării mai multor trotuare cu plăci de diferite culori fără avizul direcției iar refuzul fostului primar Nicolae Robu de a respecta ordinul de încetare a lucrărilor până la intrarea în legalitate s-a soldat cu o plângere penală împotriva acestuia.


În locul lui Sorin Predescu a fost detașată pe funcția de director executiv Lelica Crișan, șef birou – Biroul Eficientizare Energetică Blocuri din cadrul primăriei, înlocuită ulterior cu Maria Tîrtea, consilier superior în cadrul direcției, după ce primarul Dominic Fritz a rechemat-o pe angajata primăriei, motivând că are nevoie de ea în instituție. Rezultatele unui control dispus de minister la direcția de cultură timișeană nu au fost comunicate până în prezent.

Prioritățile lui Sorin Vlad Predescu după revenirea sa pe funcție sunt regulamentele pentru zona istorică a Timișoarei și stabilirea rolului direcției în contextul viitoarei capitale culturale, urmând ca aceste probleme să fie discutate și cu primarul Dominic Fritz. În privința trotuarelor-mozaic, și Inspecția de Stat în Construcții a demonstrat că „avizul era necesar și acestea trebuie să intre în legalitate. Trebuie eliberat un nou certificat de urbanism care va fi supus analizei comisiei monumentelor și aceasta va decide ce soluție va fi agreată”. Dosarul penal își urmează cursul, căci indiferent de soarta trotuarelor, fapta penală – și anume nerespectarea ordinului de întrerupere a lucrărilor, rămâne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.