Sfaturi de la Aquatim despre cum puteți evita înghețul instalațiilor de apă...

Sfaturi de la Aquatim despre cum puteți evita înghețul instalațiilor de apă din casă și din exterior

0
DISTRIBUIȚI

Neplăcerile produse de conducte de apă sparte, în sezonul rece, nu sunt mici și duc la întreruperi în furnizarea apei. Acestea pot fi evitate, însă, prin câteva măsuri simple, luate din vreme. Astfel, Aquatim are câteva recomandări pentru a evita efectul frigului asupra instalațiilor de apă din casă și din exterior.

Toate instalațiile de apă expuse frigului, cum ar fi cele montate în aer liber sau în spații neîncălzite (poduri, subsoluri, garaje etc) trebuie fie scoase din funcțiune și golite de apă înainte de venirea vremii reci, fie să aibă parte de protecţie la îngheț.

Pentru a rezista iarna afară, conductele de apă au nevoie de un strat protector termic, iar astfel de „haine” pentru îmbrăcat conductele se găsesc în magazinele de bricolaj sau de pe piața construcțiilor și sunt, de regulă, tuburi din materiale termoizolante, care se montează cu ușurință pe acestea.


Este esențial ca toate îmbinările unei instalații – coturi, teuri etc. – să fie protejate corespunzător, pentru că un mic „buzunar” de apă expus temperaturilor negative poate îngheța în mai puțin de o oră și bloca astfel întreaga instalație. De asemenea, un astfel de blocaj poate să producă spargerea instalației ca urmare a creșterii volumului apei prin înghețare.

Tot la capitolul pregătiri pentru perioadele geroase intră și verificarea instalațiilor din curte și din casă și repararea oricăror robineți care picură. Un punct important pe lista de verificări sunt căminele de apometru, unde se recomandă curățarea capacelor, a interiorului căminelor și verificarea robineților din cămin, concomitent cu protecția termică a ansamblului de măsură din cămin.

Potrivit reprezentanților Aquatim, clienții răspund de protejarea contoarelor montate pe proprietatea lor și vor suporta cheltuielile aferente, când contorul s-a spart sau defectat din cauza înghețului, fiind insuficient protejat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.