Take, fotbalistul japonez care a adus sponsor din Malaezia pentru o echipă...

Take, fotbalistul japonez care a adus sponsor din Malaezia pentru o echipă bănățeană din Liga a 3-a

0
DISTRIBUIȚI

Jucătorul japonez Takenori Kawagoe, legitimat la clubul de Liga a 3-a Progresul Ezeriș, din Caraș-Severin, a dezvoltat marketingul sportiv al clubului, a făcut crowdfounding și ulterior a atras atenția unei companii din Malaezia, care vrea să susțină fotbalul de la Ezeriș, potrivit frf.ro.

ACS Progresul Ezeriș este singura echipă de liga a III-a din Banatul de Munte și încă de la înscrierea ei în 2015 în liga a V-a a fost unul dintre modelele de echipă privind marketingul sportiv. Chiar dacă inițial a activat ca asociație sportivă fără personalitate juridică, conducătorii Cristian Șodâncă și Petru Udrea au reușit să facă un club cu personalitate juridică și au pus un mare accent pe promovarea imaginii echipei, au creat o pagină de socializare, iar în timp aceasta a fost și prima echipă din județ cu transmisiuni live ale meciurilor proprii.

În 5 ani de la înființare, Progresul a promovat în Liga a 3-a la finele sezonului trecut. Ezeriș este o comună cu 1.300 locuitori, din judetul Caraș-Severin.

Takenori Kawagoe este un mijlocaș japonez de 25 de ani, ajuns în vara lui 2019 la Progresul Ezeriș, după alte experiențe în fotbalul românesc la ACS Berceni, Turris sau Ripensia. Cei de la Ezeriș îl alintă Take.

Spre final de 2020, aflat acasă în Japonia, Take a cerut permisiunea clubului pentru a crea un cont spre atragerea de finanțări pe o platformă de crowdfunding, în contextul efectelor pandemiei. Și a fost susținut de conducători, firește.


În același timp, niponul a promovat Progresul la diferite instituții media sportive din țara natală, a produs pe banii lui tricouri și alte materiale vestimentare cu însemnele clubului, pe care le-a prezentat și comercializat, inclusiv la FC Kamiina, o școală de fotbal din Nagano.

În februarie 2021 a trecut la următorul nivel, reușind să atragă atenția companiei asiatice din zona software, JPIT Solutions Malaysia, care e interesată să devină sponsor al echipei din sezonul următor. Aceștia au deja și un model de echipament pentru sezonul 2021-2022.

„Am ales să vin la Ezeriș la sfaturile agentului meu”, spune japonezul în reportajul publicat de frf.ro.

„Îmi plac oamenii care conduc echipa, avem o relație de sinceritate care este foarte rară, ce-i drept. Poate nu sunt condițiile ideale de infrastructură sau financiare, dar sunt plătit corect și chiar am primit bilete de avion pentru Japonia. Am plecat la acest drum de a ajuta conducătorii clubului pentru că efectele pandemiei ne-au afectat financiar, au crescut inclusiv costurile prin testele PCR. Am vrut să ofer ajutor celor care m-au ajutat”, povestește Take.

Președintele ACS Progresul Ezeriș, Cristian Șodâncă, îl completează: „Jucătorul nostru Takenori Kawagoe nu a uitat că cei de la Progresul Ezeriș l-au adoptat imediat, așa cum se cuvine, și iată că în această perioadă ne-a surprins plăcut gestul lui de a promova echipa din Ezeriș! Implicarea lui este foarte mare datorită faptului că simte această echipă ca fiind familia lui! Este ceva extraordinar ceea ce face el, dar până la urmă acesta este spiritul acestei echipe, ACS Progresul Ezeriș, unde fiecare jucător se implică atât cât poate și cât îi permite timpul pentru ca activitatea să se desfășoare în condiții cât mai bune. Acesta este fenomenul Progresul Ezeriș”, concluzionează oficialul clubului.

Sursa foto: ACS Progresul Ezeriș | Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.