Test negativ de coronavirus, cerut la intrarea în Cehia. Călătoriile turistice, interzise

Test negativ de coronavirus, cerut la intrarea în Cehia. Călătoriile turistice, interzise

1
DISTRIBUIȚI

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat modificarea condițiilor de intrare în Cehia. Astfel, cetățenii care ajung din țări incluse pe lista portocalie, roșie sau roșu închis, printre care și România, trebuie să prezinte un test negativ. De asemenea, călătoriile în scop turistic sunt interzise.

MAE precizează că autoritățile cehe au revizuit condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Cehia, în contextul pandemiei de COVID-19.


Noile măsuri se aplică începând cu data de 5 februarie 2021.

„Astfel, conform informațiilor comunicate public de către autoritățile cehe, persoanele care sosesc în Republica Cehia din state incluse pe listele portocalie, roșie și roșu închis (România este inclusă pe lista roșie) trebuie să prezinte, la intrarea pe teritoriul ceh, rezultatul negativ al unui test molecular PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior sosirii sau al unui test antigen, efectuat cu cel mult 24 ore anterior sosirii”, a transmis MAE, printr-un comunicat.

Conform acestuia, accesul pe teritoriul Republicii Cehia este permis doar pentru motive întemeiate, respectiv întoarcerea la reședință, deplasarea în scop de muncă, studii, rațiuni familiale, fiind excluse călătoriile în scop turistic.

De asemenea, MAE reamintește că toate persoanele care călătoresc în Cehia trebuie să completeze, în prealabil, un formular electronic de localizare. „Toate celelalte măsuri anunțate anterior cu privire la regimul de călătorie în Republica Cehia rămân în vigoare”, susține MAE.

1 COMENTARIU

  1. vreau sa stiu si eu ce redusi au pofte de „turism” in vremurile astea. si de ce nu sunt trimisi si cei de la noi care o tot freaca pe „turism” sa muncesca pe bune, si sa nu mai primeasca pomana de la stat

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.