Înregistrările video care dovedesc planul de asasinare a jurnalistului Dragoș Boța. Liderul...

Înregistrările video care dovedesc planul de asasinare a jurnalistului Dragoș Boța. Liderul interlop Lucian Boncu: „O să-l împușcăm”

14
DISTRIBUIȚI

Probe zdrobitoare legate de planul de asasinare a jurnalistului Dragoș Boța, editorul șef al PRESSALERT.ro, pus la care de Lucian Boncu, se regăsesc în înregistrările făcute de DIICOT în dosarul în care liderul interlop a fost trimis în judecată pentru trafic de cocaină. Anchetatorii au reușit să plaseze o camera video în apartamentul din Giroc unde Boncu se întâlnea cu apropiații, făceau planuri și organizau adevărate maratoane de consum de cocaină. Toate înregistrările făcute de anchetatori sunt acum publice în dosarul în care Lucian Boncu și ceilalți inculpați sunt judecați de Tribunalul Timiș pentru trafic de cocaină, grup infracțional organizat sau cămătărie.

Astfel, în noaptea de 10 spre 11 septembrie 2019 au fost înregistrate mai multe discuții legate de planul de atacare a jurnalistului. Liderul interlop Lucian Boncu a refuzat să oprească operațiunea susținând că „nu mai pot. De cinci ani de zile ăla scrie de mine. Bată-l Dumnezeu să-l bată de jeg”. Ba mai mult, Boncu a fost înregistrat în timp ce spunea „o să-l împușcăm”.

Primele imagini îl arată pe Lucian Boncu intrând în apartament, în 10 septembrie 2019, la ora 20.59, împreună cu prietenul său Alin Huc și cu Rafa Bogdan, cel care a recunoscut că, la solicitarea lui Lucian Boncu, a adus la Timișoara pistolul pe care i l-a dat să-l păstreze. Aceștia au ajuns la apartament după întâlnirea de la restaurantul Cuina, la care au participat Boncu, Gavrilă Nicolae, cei doi ”soldați” recrutați să-l atace pe jurnalist și agentul de poliție Dragan Ilin. Aici s-a discutat despre atacarea editorului șef al PRESSALERT.ro. Gavrilă și cei doi, având pistolul asupra lor, au plecat spre locuința jurnalistului. În timp ce Rafa Bogdan s-a dus la toaletă, Huc și Boncu au discutat:

Alin Huc: Luci, i-ai oprit pe ăștia sau…?

Lucian Boncu: Ăăă?

Alin Huc: I-ai oprit pe băieți, cu…?

Lucian Boncu: Nu, vreau să-I lăsăm să… (???) capul lui, bată-l Doamne.

Alin Huc: Dar nu e bine.

Lucian Boncu: Știu, Aline, dar nu mai pot. Crede-mă, Aline, nu mai pot. Înțelege-mă, Aline. De cinci ani de zile, ăla scrie de mine. Bată-l Dumnezeu să-l bată de jeg.

Alin Huc: Știu. Bată-l Dumnezeu sfântu, dar mai bine punem într-o vacanță după el, ceva

Discuția s-a întrerupt, iar Lucian Boncu s-a dus spre colțul unde, de obicei, se prepara cocaina. La ora 21.04 cei doi au reluat discuția

Alin Huc: Doamne ce o să iasă, frate…

Lucian Boncu: ?

Alin Huc: O să se mute Bucureștiul aici, Luci.

Lucian Boncu: Aia e.

Alin Huc: Au, Doamne. Eu te susțin și sunt cu tine, dar parcă nu e momentul ăsta, știi.

Lucian Boncu: Ce să fac? Ziarist. Zi ce să fac…

Alin Huc: Să nu-l bagi în seamă. Mi-o zis și Carin că nu e corect cine i-o dat (declarația lui Lucian Boncu de la structura centrală a DIICOT în care-l „sifona” pe Radu Novac, zis „Jack” că l-a aprovizionat cu cocaină, n.a). Nu e corect, frate, nu e corect. O văzut la doi pe telefoane. Trebuie să ne întâlnim cu el să vedem. A văzut la doi pe telefoane declarațiile tale pe telefoane.

Lucian Boncu: Eu sunt de vină că prostul ăsta de ăsta, când mi s-o blocat telefonul, mi-o luat conversațiile.


Eu sunt de vină? Ce să zic, Aline? Zi tu ce să zic?

După acest moment discuția dintre cei doi a continuat pe alte teme. Rafa Bogdan a rămas cu Lucian Boncu și au consumat cocaină, pe înregistrare auzindu-se când Boncu îi spune „trage, trage”.

Liderul interlop a plecat din apartament și a revenit  la ora 23.37. După câteva secunde a apărut Nicolae Gavrilă, care a scos o brichetă și îi spune „uite ce ți-am adus” după care se îndreaptp spre locul unde se prepara cocaina. La ora 23.37, Gavrilă îi spune lui Boncu „și-a schimbat fraierul mașina. Sigur. Cred că are un Logan alb. Am fost pe acolo, am dat ture, am dat ăsta. E un singur Logan alb cu camera pe el, cu ălea…”. Cei doi consumă cocaină, iar la ora 02.03 sosește în apartament și Lucian Mihălțan, trimis în judecată de DIICOT în dosarul grupării de hoți de lux, care se îmbrățișează cu Boncu, după care începe să se drogheze și el.

La ora 02.05, Nicolae Gavrilă îi spune lui Mihălțan „trebuie să-l găsim pe ziarist ăla, după care, în timp ce se aude zgomotul produs de o mașină, se distinge vocea lui Lucian Boncu spunând „o să-l îm-puș-căm”. Mihălțan întreabă „De ce? Ești supărat pe el?”. La ora 02.16, Gavrilă Nicolae îi arată pe telefon ceva lui Mihălțan și îi spune „asta nu e mașina lui. Cică are o Skodă. Vezi ăsta e Tm 17 AI și aici unde sus stă Boța. Ăsta-i (indescifrabil…)”.

Apare în cameră și Lucian Boncu și Gavrilă îi arată telefonul mobil: „uite, asta era mașina pe care erau camerele. TM 17… Trebuie să-I dăm să verifice. Uite camere. Sus, jos, știi? Exact în faţa blocului. Uite și blocul. Dacă nu e a lui e sigur de la Gardă mașina”.

Mihălțan: Nu știu sigur.

Gavrilă Nicolae: Sigur fraierul așteaptă.

Mihălțan: Îl găsim, dă-l dracu.

Gavrilă Nicolae: Am vrut când îl găsim să-i pun sub mașină din aia (baliză de monitorizare, n.a), dar nu l-am găsit.

Mihățan: (indescifrabil).

Gavrilă Nicolae: Asta mă gândesc și eu, că e precaut.

În timp ce Mihățan bea apă, Gavrilă Nicolae îi spune, cu glas șoptit, că „din Oltenia, nu de aici, și plecăm mâine. Să facă și să plecăm. Nu sunt de pe aici”. Discuția continuă pe alte teme, iar cei trei au consumat cocaină în continuare.

Vă reamintim că Lucian Boncu și Rafa Bogdan sunt suspecți în dosarul DIICOT care anchetează planul de asasinare a jurnalistului Dragoș Boța, fiind acuzați de „constituire a unui grup infracţional organizat, încercarea de a determina săvârşirea unei infracţiuni de omor şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor”. Anchetatorii au recuperat, în cadrul anchetei, pistolul de calibrul 7,65 mm fabricat în Turcia și folosit cu precădere în spațiul balcanic, acesta fiind lipsit de elemente de identificare specifice, care să permită verificarea traseului armei de la producător la deținător.

Când a fost făcut suspect în acest dosar, Boncu s-a declarat nevinovat și a susținut că „așa funcționează justiția, pe minciuni. Nu au nimic, doar închipuiri de presă, victimizare, ca să dea bine. Așa se crează dosare și se distrug oameni”.

Boncu a devenit celebru pentru chefurile sale cu Ioan Nasleu, directorul de la Piețe SA și fostul consilier personal al fostului primar Nicolae Robu. Nasleu a susținut, când PRESSALERT.ro a dezvăluit legăturile dintre cei doi, că „ce, Boncu e paria orașului, că nu știu? Întreb. Boncu e paria orașului? A făcut atâtea chestii negative încât să nu pot să stau la o masă cu el? Nu știu, întreb. E o întrebare retorică. Eu am fost la zile de naștere la care, probabil, era și Boncu. Cel mai mare păcat al meu că am fost la zile de naștere unde la masă era și Boncu?” și nu a ezitat chiar să-i dea dedicații prin cluburi de manele.

14 COMENTARII

 1. Daca toate jegurile astea infecte, scursurile societatii & alti complici in toate dosarele si nu numai, porcului boncului, nu iau fiecare cate 20 de ani, atunci justitia e de c*at si toti procurorii si judecatorii care vor da alte sentinte ori sunt deja manjiti cu ceva zeci de miute, ori trebuie sa mearga cu astia la puscarie!
  E super simpla treaba!

 2. Să vedem acum justiția dacă își face treaba și poate se gândesc prin sentința să dea un exemplu că așa ceva pe viitor nici prin gând să nu le treacă la alții.
  Felicitări procurorilor și polițiștilor pt rezultatul obținut.

 3. Dar pe Robu și Nasleu când o să vedem brățări pt furturile din primărie, din patrimoniul statului,????????
  Vrem justiție și pt Nicolae Robu și Nasleu??????

 4. Stia ca e filmat si nu vorbea serios. A vrut doar sa pacaleasca politistii. Si prietenii. Si victima. Si pe el insusi. Ca sa para credibil era dispus sa impuste in joaca pe domnul ziarist.

 5. Eu stau, mă minunez cum acesta formă de viață poate fi lăsată liberă!!!
  Cum de justiția noastră este în halul în care este???
  Cum noi ca cetățenii asistăm la justiția noastră???
  Dacă această formă de viață ne-ar fi omorât bunica cu mașina cum a făcut-o specimenul???
  Dacă ar fi un membru al familiei noastre jurnalistul ăsta pe care specimenul dorea să îl asasineze???
  JUSTIȚIA E CORUPTĂ, PUTREDA ȘI INFECTĂ.

  • Nu mai fi asa dramatica ca din tot ce se scrie acolo la comanda politica ni e adevarat nimic,asa ca pentru senzational se scrie si pentru a atrage pe pagina prosti ca noi care-si dau cu parerea,crezi ca de atat timp de cand treneaza doasarele astora in spatiul public daca exista vrei vina reala nu se lasa cu condamnari???…Nu toata lumea e naiva si credula sa puna botul la toate fantasmagoriile si ineptiile din articol,in primul rand nu se suprapun vocile cu scrisul ceea ce denota scoateri din context,ar fi mai credibil articolul daca ar pune inregistrarile netrunchiate,astfel de montaje am vazut si la seful sectiei 4 din Timisoara care a fost linsat mediatic doua saptamani pana a adus omul toate discutiile si s-a vazut ca nu era deloc asa…pentru naivi si prostani functioneaza perfect delatiunea si intimidarea!!!!

  • Da, e la comanda politica totul . Nu îl vrea PSD pe Boncu primar așa ca au bătut palma cu restul partidelor și au decis sa joace murdar . Navalny in Rusia și Boncu in România . In curând iese lumea in strada sa protesteze, sunt convins ! Război civil urmează dacă nu renunța DIICOT la acuzații și eventual președintele sa îi dea o medalie .

 6. Ca sa intelegeti cat de putred e sistemul la noi:

  Anchetatorii au plasat camerele, DECI POLTITA = JUSTITIA!!!

  Si se aude clar cum planuiesc sa in impuste, se vede cum prizeaza marfa.

  Si ei se plang ca nu le convine arestul la domiciliu si procesul se taraganeaza vesnic…

  Apoi mai vine madam scriitoarea revoltata impotriva sistemului, cand ea le drumul specimenelor astea de infractori!!!

  Fac pariu ca daca vorbeau de un politist, judecator sau avocat erau de mult inchisi…

 7. Am citit cu atentie si am urmarit imaginile din casa acelui om,nu se suprapune povestea cu ce se petrece acolo,cand aud de „asasinat asupra unui jurnalist”imi vine sa vomit pe redactiile alea de rahat,cine dracu asasineaza pe cine?…e plin de alegatii si fantasmagorii,ma mir!….de ce nu aresteaza institutiile astea abuziv masluitoare de dovezi si betivanii din birturi care ameninta la bautura pana si pe Iohannis?…hai sa interzicem bautura acest drog minunat de la care se intampla cele mai crude omoruri si violuri.Unul se drgheaza spune presa ca noi nu vedem pe banii lui si altul bea pe banii lui,hai sa inchidem tot si sa ramanem cum suntem o tara de idioti inapoiati,praduitori intr-o lume a politistilor,procurorilor si judecatorilor corupti pana in maduva!!!

 8. Am citit cu atentie si am urmarit imaginile din casa acelui om,nu se suprapune povestea cu ce se petrece acolo,cand aud de „asasinat asupra unui jurnalist”imi vine sa vomit pe redactiile alea de rahat,cine dracu asasineaza pe cine?…e plin de alegatii si fantasmagorii,ma mir!….de ce nu aresteaza institutiile astea abuziv masluitoare de dovezi si betivanii din birturi care ameninta la bautura pana si pe Iohannis?…hai sa interzicem bautura acest drog minunat de la care se intampla cele mai crude omoruri si violuri.Unul se drgheaza spune presa ca noi nu vedem pe banii lui si altul bea pe banii lui,hai sa inchidem tot si sa ramanem cum suntem o tara de idioti inapoiati,praduitori intr-o lume a politistilor,procurorilor si judecatorilor corupti pana in maduva!!!

  • E o conspirație a statului împotriva unui cetățean cinstit …. e limpede ca buna ziua Timișorene’. Iohannis și Bill Gates au prins ciuda pe cetățeanul Boncu Lucian și i-au înscenat totul cu ajutorul lui Trump …

  • După o analiza excepțională și profunda ai concluzionat dumneata ca nu se suprapune povestea cu fapta . Politia nu trebuie sa se atingă de infractori periculoși și instabili psihic (cazul de fata) ci sa hărțuiască clienții din birturi la întâmplare . E infracțiune sa te droghezi indiferent pe banii oricui o faci domnule Lucian ! Din spusele dumitale esti doar o victima nevinovata a sistemului dar din imagini … nu prea … putem spune ca asta nu se prea suprapune , nu ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.