Tinerii interesați să studieze în peste hotare, invitați la „Salonul virtual al...

Tinerii interesați să studieze în peste hotare, invitați la „Salonul virtual al studiilor în Franța și al formărilor universitare în limba franceză în România”

0
DISTRIBUIȚI

Institutul Francez organizează, împreună cu Campus France România, un nou eveniment virtual, intitulat „Salonul virtual al studiilor în Franța și al formărilor universitare în limba franceză în România”, care se desfășoară în cadrul Lunii Francofoniei. Acesta este destinat atât elevilor, studenților și părinților, cât și profesioniștilor din educație interesați de studiile în Franța sau de formările universitare în limba franceză din România.

Salonul, organizat între 25 februarie și 5 martie, prezintă programele oferite de mai multe instituții de învățământ superior din Franța, oferta universitară francofonă din România și programele de dublă diplomă între România și Franța, iar atelierele destinate tinerilor vizează diferite domenii, precum ingineria, medicina, științele politice, dreptul, administrarea afacerilor, turismul, comunicarea, limbile și artele. La zilele dedicate studiilor medicale sau domeniilor artistice vor participa mai multe școli invitate, dar vor fi și webinarii dedicate procedurilor de aplicare, posibilităților de finanțare a studiilor.


Vor fi prezenți, de asemenea, studenți români, foști bursieri ai guvernului francez și membri France Alumi Roumanie, care vor împărtăți elevilor experiențele lor internaționale. Totodată, Liga Studenților Români din Franța va găzdui  un webinar despre numeroasele beneficii ale studenților din Franța, precum transportul public redus, prețul de un euro al meniurilor în restaurantele universitare sau ajutoarele sociale și financiare primite din partea statului francez.

Printre școlile invitate se numără Școala națională superioară de chimie din Rennes, CESI école dʹingenieur, cu 25 de campusuri în Franța, Vatel Bordeaux – école de tourisme et hôtellerie, EDHEC Business School din Lille, Nisa, Paris, dar și Londra sau Singapore, Colegiul juridic franco-român de studii europene care oferă o diplomă dublă între Facultatea de Drept a Universității din București și Univesitatea din Paris 1 Panthéon Sorbonne, Facultatea de Economie a Universității de Vest Timișoara și Academia de Studii Ecoomice București, care oferă programe de licență și de masterat în franceză.

Participarea la webinarii și ateliere este gratuită iar înscrierile se pot face la http://bit.ly/Salonvirtuel.  Programul detaliat este disponibil pe pagina evenimentului Salon Virtuel Des Études En France https://www.facebook.com/events/133054888686842 și pe pagina de facebok Campus France Roumanie https://www.facebook.com/CampusFranceRo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.