Tinerii timișoreni, invitați la o nouă ediție a unui inedit forum de...

Tinerii timișoreni, invitați la o nouă ediție a unui inedit forum de discuții organizat de Institutul Francez

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a doua ediție a forumului „Tineri în secolul XXI”, organizată de ambasada Franței la București și de Institutul Francez, care își propune să reflecteze asupra unor moi metode de implicare civică a tinerilor în pandemie, se va desfășura între 19 și 21 februarie, exclusiv online, înscrierile fiind deja deschise.

Platforma de discuții va pune accent pe voluntariat, prin implicarea cât mai mare a tinerilor, și dorește să afle ce inițiative au aceștia, având în vedere că mulți din tânăra generație au fost afectați de pandemia de coronavirus, care a făcut mai incertă găsirea unui loc de muncă, i-a făcut pe mulți să se simtă marginalizați ori să se radicalizeze.


În opinia organizatorilor, rolul voluntarilor și al asociațiilor are o mare importanță pentru participara tinerilor la diferite activități culturale, sociale sau politice, pentru a putea depăși actuala criză.

Pe întreaga durată a forumului vor avea loc patru ateliere în limba română, coordonate de tineri profesioniști, cu înscriere prealabilă AICI. Temele abordate se vor referi la managementul proiectelor, pledoaria, strângerea de fonduri și utilizarea instrumentelor digitale, menite să-i sprijine pe tineri în depunerea de proiecte. Trei discuții în limbile română și franceză vor fi dedicate impactului crizei și rolului tinerilor implicați în cultură sau educație. În încheierea forumului, va fi lansat un nou concurs de proiecte pentru organizațiile societătății civile, pe teme precum educația pentru democrație și implicarea civică, educația despre informație și dezvoltarea gândirii critice, comunicare și formare în chestiuni și politici europene, dezvoltarea unei conștiințe ecologice, sprijin pentru persoane și grupuri afectate de pandemie, acțiuni antidiscriminare, artă și implicare politică.

Informații suplimentare sunt disponibile pe paginile Institutului Francez din România de pe diferitele rețele de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.