Începutul lunii februarie are o semnificație aparte în istoria trupei timișorene JazzyBIT. „Certificatul de naștere” al formației alcătuite din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe) poartă data de 2 februarie 2012, când băieții au susținut primul lor concert. Albumul de debut al formației timișorene, „Touch the Sky” a fost lansat în data de 2 aprilie 2014 în sala de concerte a Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara. Evenimentul a fost prezentat de scriitorul Andrei Cherăscu (The Music and Myth), iar primul disc al trio-ului conţine 10 piese originale înregistrate de către Uţu Pascu şi Octavian Horvath la studioul Audio TM din Timişoara.
Cel de-al doilea material discografic din cariera trupei, „Horizon“, a fost lansat tot în data de 2 februarie dar în 2016. Teodor Pop , Mihai Moldoveanu și Szabó Csongor-Zsolt au optat să înregistreze acest material discografic la Budapesta, la renumitul studio SuperSize Recording. „Am ales să înregistrăm la Budapesta fiindcă am vrut să creştem calitatea înregistrării. E adevărat, sunt studiouri de calitate în România, dar nu de top. E o diferenţă între un studio foarte OK şi unul premium. Pe de altă parte, sincer, ne-a fost mult mai aproape Budapesta decât Bucureştiul sau Iaşiul. Am avut 15 repetiţii în care am cântat albumul cap coadă înainte de a merge la Budapesta. Am avut cinci zile de studio, trei pentru înregistrat şi două pentru mixaj şi master. Practic, am intrat în studio fără nimic şi după cinci zile am ieşit cu CD-ul în mână. Profesionalismul inginerului de sunet a contribuit din plin la asta“, spunea Mihai Moldoveanu despre acest disc.
JazzyBIT oferă o combinație energică de jazz și rock, presărată pe alocuri cu blues, latin și funk. Grupul își descrie stilul ca fiind „loud jazz”.
Sună ca și cum Hiromi ar cânta cu Snarky Puppy, dar în trio. All About Jazz compară JazzyBIT cu Esbjörn Svensson Trio: „JazzyBIT amintește de Esbjörn Svensson Trio, dar adaugă o atitudine rock armoniilor vibrante presărate cu melodii vioaie. De asemenea, se evidențiază prin ritmurile funky, strânsa legătură artistică între cei trei, dar și aranjamentele muzicale remarcabile.”. După ce câștigă premiul pentru debut pe 2013 al Fundației Muzza din București, JazzyBIT ajunge în finala competiției European Jazz Award din cadrul festivalului Tuscia in Jazz în 2014, câștigă trofeul Timișoara Jazz Award pentru grupul anului în 2016, iar în 2017 toți membrii grupului primesc trofeul Banat Jazz Award pentru muzicienii anului, ultimele două fiind acordate de către Fundația Culturală Jazz Banat.. Până în prezent, JazzyBIT a concertat în mule țări și a participat la câteva dintre cele mai mari festivaluri de jazz din lume (Jarasum International Jazz Festival în Coreea de Sud, Vilnius Mama Jazz Festival în Lituania sau Belgrade Jazz Festival în Serbia), dar și în câteva dintre cele mai renumite cluburi de jazz din Europa (Reduta Jazz Club în Praga, Sunset Sunside în Paris, sau Budapest Jazz Club). Pe lângă circuitul jazz, trupa a cântat și în cadrul unor festivaluri cu muzică de mai multe genuri, precum festivalul Sziget din Ungaria, Exit din Serbia sau Untold din România, dar și în cadrul unor cluburi cunoscute din circuitul european, precum A38 din Budapesta sau Control din București.
În 2019 timișorenii au fost invitați să cânte în cadrul festivalului Rabobank Amersfoort Jazz Festival 2019 ( Olanda),evenimentul find urmat de un mini – turneu în Statele Unite ale Americii. În cadrul acestuia, timișorenii au cântat în celebrul club Blue Note din New York, în cadrul grandiosului Blue Note Jazz Festival dar și în Rockwood Music Hall din New York, o locație care dispune de trei scene unde au cântat printre alții Lady Gaga, Gary Clark Jr sau Mumford and Sons. În același an băieții au cântat și la Open Air Blues Festival Brezoi, Gărâna Jazz Festival, East European Music Conference and Showcase Festival 2019 (Sibiu), A to JazZ 2019 (Sofia), Alba Iulia Music & Film Festival 2019. și în cadrul Katara European Jazz Festival, care a avut loc în Doha.
sound amatoricesc, suna bine, dar asa, ca hobby. trebuie mai mult daca vreti sa va numiti „formatie”