Un bursuc rănit, salvat de un arădean inimos și de angajații Romsilva...

Un bursuc rănit, salvat de un arădean inimos și de angajații Romsilva din Parcul Natural Lunca Mureșului FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Un bursuc rănit a fost salvat de angajații Romsilva din Parcul Natural Lunca Mureșului, care l-au dus o clinică de animale, unde a primit îngrijiri.

Angajații Romsilva au fost alertați de un cetățean care a descoperit un bursuc tânăr care era rănit. Acesta a fost dus la dus la Clinica de Animale Mici din Arad, unde se află și acum, sub îngrijire medicală.

Potrivit Romsilva, care a publicat pe Facebook și fotografii cu animalul, bursucul este un mamifer omnivor care se hrănește cu fructe, semințe, larve sau ouă. „Toamna își face provizii, pe care le depozitează în vizuină, pentru perioada iernii, când are o activitate redusă. Își construiesc vizuini complexe, la o adâncime de 2 metri, cu galerii lungi, de până la 8 metri, cu încăperi speciale pentru provizii”, se arată în postare.

Parcul Natural Lunca Mureșului este unul dintre cele 22 parcuri naturale sau naționale pe care le administrează Regia Națională a Pădurilor.


Acesta are o suprafață de 17.455 ha și se întinde de-a lungul râului Mureș, de la limita municipiului Arad până la granița româno-maghiară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.