Videoclip fabricat în Timișoara: Diana Ivan a lansat, la 16 ani, ...

Videoclip fabricat în Timișoara: Diana Ivan a lansat, la 16 ani, prima ei piesă

0
DISTRIBUIȚI

Diana Ivan, o timișoreancă în vârstă de 16 ani, a lansat prima ei piesă, “Where My Heart Seems to Guide Me”.

Piesa a fost compusă de către Diana, iar versurile de Ovidiu “Dodo” Moldovan, care este răspunzător și pentru partea de înregistrare și producție, mixul și master-ul revenind în sarcina lui Attila Lukinich. Videoclipul piesei a fost conceput și regizat de către Dodo și filmat, montat și colorizat de către Ovidiu Roteliuc. Claudia Ghera, componentă a trupei 6 Flavours, a gândit întreaga coregrafie, dansând împreună cu celelalte fete din trupă alături de Diana.

În anul 2014, la vârsta de nouă ani, Diana a început să ia ore de canto sub îndrumarea lui Dodo, care în acel moment preda muzică la Scoala ProMuzica & Cultura din Timișoara. În urmă cu un an, în 2013, Dodo tocmai se stabilise în țară, el crescând și trăind timp de 25 de ani în Danemarca. S-a mutat la Timișoara pentru a descoperi și dezvolta noi artiști, iar Diana, care a fost și prima lui elevă, a devenit printr-o coincidență fericită și prima care s-a pliat scopului său principal, acela de a crea un val nou de artiști independenți în oraș.

Dodo i-a observat încă de la început talentul și a urmat firesc o trecere rapidă de la orele de canto din școală, la înregistrări de coveruri și pregătiri pentru performanțe scenice și concursuri.

“Ce am văzut în Diana mi-a dat toată motivația să cred în scopul acesta și în general să cred în potențialul artistic printre tinerii din România. Am descoperit un copil cu mult talent, disciplină, curiozitate, și cel mai important, cu o iubire profundă pentru muzică. Ea este o forță a naturii din punct de vedere muzical și totuși atât de umilă, că doar cei care sunt destul de norocoși să o cunoască îndeaproape îi simt sufletul artistic cu o intensitate mult mai mare decât îl percepe chiar ea”, spune Dodo.

Diana a compus linia melodică și o schiță pentru versurile care aveau să devină piesa “Where My Heart Seems To Guide Me”. Tema a avut la bază percepția personală despre adolescență, centrată pe dorința constantă de a ajunge în miezul unei povești frumoase de iubire, lucru deloc ușor de atins. Plecând de la tema de bază, Dodo a dus versurile mai departe, integrând în piesă procesul de maturizare și insistând ca toată tematica piesei să-și găsească o nișă de apartenență în muzică.


De aici, procesul de compoziție a devenit o formă de dialog dintre doi artiști crescuți în generații și culturi complet diferite. De-a lungul versurilor este abordat și subiectul identității în contextul rețelelor sociale. Făcând o legătură între versurile piesei și viitorul videoclip, Diana și Dodo au dorit să transmită tema generală a “captivității moderne”, dar în același timp să transmită și o notă de speranță și eliberare, folosind ca mijloace creativitatea, imaginația și expresia artistică.

Conform echipei care a creat acest videoclip, piesa poate fi cel mai ușor clasificată în genul synth-pop. „Strofele se bazează pe ceea ce poate fi definit ca o “baladă mișcată”, trecând spre refren care este purtat de elemente electronice executate mult mai convențional în stilul de dance/EDM. De-a lungul piesei, aranjamentul alternează între cele două stiluri.
În mod neobișnuit, aspectele finale ale producției – inclusiv mixajul și masterizarea – au fost realizate după finalizarea videoclipului, astfel încât progresia și “feeling-ul” piesei să meargă mână în mână cu scenele și tranzițiile din videoclip. De la începutul proiectului, două elemente importante i-au fost prezentate lui Ovidiu Roteliuc în ceea ce privește impactul vizual al videoclipului. Unul a fost ideea de a prezenta o scenă cu un dormitor cu pereți transparenți, care dezvăluie vederi diferite către un oraș mare în mișcare, iar al doilea a fost efectul vizual de “speed-ramp” pe dansul Dianei. Acesta din urmă are menirea de a accentua ritmul și energia piesei la partea de refren, astfel obținându-se un contrast cu cadrele mai “liniștite” din strofe“, spun creatorii acestei piese.

Filmările pentru acest videoclip au avut loc în Timișoara în incinta fostei fabrici de țigări și nu numai, iar dansatoarele care apar alături de protagonista piesei sunt Diana Dinu, Denisa Rusu, Alisa Șoșoi și Claudia Ghera.

“Inspirat de niște vise foarte ciudate pe care le aveam când eram copil, am vrut ca estetica videoclipului în tandem cu mesajul versurilor să fie practic o explorare a spațiului urban ca fenomen. Întreaga idee paradoxală de a prezenta un dormitor cald și confortabil care se integrează perfect într-o fabrică rece și abandonată, care la rândul ei pare să fie situată în mijlocul unui centru comercial aglomerat și plin de viață, este un experiment vizual interesant și în același timp un fel de “mindfuck” destul de atractiv ca provocare artistică. Prin Diana am vrut să prezint un personaj care se deplasează (fizic și mental) prin toate habitatele principale pe care le experimentăm în viață: rezidențiale (unde trăim), industriale (unde lucrăm) și comerciale (unde consumăm, unde ne satisfacem dorințele pe termen scurt). Provocarea pentru noi a fost practic să facem lumea asta conjugată într-un mod imposibil să pară credibilă pe ecran, astfel că a trebuit să fim foarte atenți la modul în care ne-am planificat filmările și la modul în care tranzițiile de la o scenă la alta au fost executate în corelație cu piesa în sine. În același timp, am plasat o mulțime de elemente suprarealiste pentru că am vrut să ne jucăm cu ideea că orice se întâmplă ar putea de fapt să facă parte din imaginația Dianei”, spune Ovidiu Dodo Moldovan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.