Viorel Şerban, la vestea că s-ar renunţa la proiectul arenei din Buziaşului:...

Viorel Şerban, la vestea că s-ar renunţa la proiectul arenei din Buziaşului: „Putea să fie UPT consultată, ca universitate”

1
DISTRIBUIȚI

Proiectul stadionului de „tip lego” dorit în Calea Buziaşului de fosta administraţie ar putea cădea după ultimele semnale transmise de viceprimarul Cosmin Tabără. Acest fapt l-a determinat pe preşedintele lui ASU Politehnica, Viorel-Aurel Şerban, să sublinieze de ce renunţarea la arena „intermediară” (spre un stadion mult mai mare la Timişoara,) ar fi o eroare, mai ales că Univ. Politehnica şi specialiştii săi nu au fost deloc consultaţi în acest sens.

Fotbalul de sub tutela Politehnicii sărbătoreşte 100 de ani în 2021 iar în acest sezon ASU Politehnica e în cărţi pentru promovarea în Liga I. Cu toate acestea alb-violeţii s-ar putea trezi că trebuie să plece din Capitala Banatului la meciurile oficiale din elită în condiţiile unei infrastructuri precare. Vice-le Tabără a anunţat zilele trecute că proiectul administaţiei vechi nu era fezabil şi că ar fi de dorit un stadion mai mic de 10.000 de locuri şi că s-a consultat cu oficialii FRF şi Ripensia, …nu şi ASU Politehnica.

„După cum bine ştiţi suntem într-o situaţie de-a dreptul delicată, ca în oraşul pe care-l considerăm poate cel mai important în afara Bucureştiului, cu o dinamică despre care s-a spus că e cea mai spectaculoasă din România, nu am fost în stare să creăm o infrastructură sportivă şi suntem într-o situaţie la limita ridicolului. Putem promova în prima ligă şi suntem în căutări, unde să ne desfăşurăm jocurile din această calitate… Pe aceste considerente noi am început deja o serie de discuţii legate de posibilităţile pe care le are Timişoara în acest moment şi judeţul. Cu surprindere am văzut în presă un articol cu comentarii legate de unul dintre stadioanele care ar avea şanse să fie realizat într-un an şi ceva şi care putea asigura o tranziţie. Pentru că noi avem convingerea că vom desfăşura în acest an pe Dan Păltinişanu meciurile din prima ligă… Şi pentru ca şansele ca la stadionul nou să înceapă construcţia anul viitor în vară sunt destul de reduse. …am fost la CJT şi am discutat această variantă ca în continuare noi să ne putem desfăşura, în prima fază era până în iarnă, să putem juca pe Dan Păltinişanu în condiţiile unei dorite promovări. A apărut un comentariu, apoi retractări, nu cunosc bine detaliile, mă voi întâlni cu domnul viceprimar Cosmin Tabără probabil săptămâna viitoare.


Căci noi aici discutăm de Politehnica Timişoara şi de aceea sunt puţin dezamăgit de ce a apărut în presă. S-a pomenit de discuţii pe viitor de infrastructură, s-a pomenit FRF, s-a pomenit clubul Ripensia, cum că ar fi nişte factori care să exprime o opinie legată de infrastructură. Nu vreau să fiu nici ironic, nici să duc în derizoriu. Dar, dacă se dorea într-adevăr o reanaliză a acelui proiect, care am înţeles că e deja pregătit pentru licitaţie, puteam să fim noi consultaţi ca şi universitate. Pentru că ştiţi bine Facultatea de Construcţii şi Arhitectură face parte din universitatea noastră şi avem profesori de calibru care ar fi putut să analizeze dacă acel 30% este într-adevăr periculos sau nu. Putem discuta de un preţ ridicat sau nu, dar trebuie să ne gândim şi la oportunitate şi la timp. Şi o anumită gândire privitor la sprijinirea sportului de performanţă. Mai ales în condiţiile în care UPT este în continuare singurul furnizor de baze sportive serios din acest oraş. Atletism se face în Timişoara pentru că există baza sportivă, avem această pistă, alaltăieri am avut campion naţional 3000 m la fete. Nataţie se face în condiţii spectaculoase tot la UPT. Pentru că am hotărât din toamnă să înfiinţăm secţie de înot şi încercăm să obţinem performanţe deosebite”, a declarat azi Viorel-Aurel Şerban într-o conferinţă de presă a clubului de fotbal.

Ulterior, pentru liga2.ro, Cosmin Tabără a spus că „aripa” PNL doreşte stadionul, USR nu e încântată în schimb. „Am vorbit despre costuri în discuția cu Răzvan Burleanu, Mihai Stoichiță. Un stadion de 8000-9000 de locuri ar la jumătate de preț față de unul de 15.000. Eu aș vrea un stadion mai mare… Stadionul ar fi la dispoziția lui Poli, a Ripensiei, a echipei de rugby, dacă e nevoie. Ar fi o arenă foarte utilă. Aș vedea și pistă de atletism, chiar am ajuta și sportul acesta. Bugetul însă e foarte limitat”, a declarat Tabără pentru sursa citată, lăsând un semn de întrebare asupra viitorului proiectului din Calea Buziaşului.

Un nou sintetic

Viorel Şerban a mai vorbit azi şi despre alte proiecte care vizează sportul şi care sunt demarate de Univ. Politehnica. „Avem singura bază pe care se poate juca pe teren sintetic (mare). Avem în continuare – proiect construcţia unui alt teren sintetic în acest an. Am vorbit cu domnul rector Florin Drăgan. În maximum două săptămâni apare pe SEAP licitaţia pentru stadionul Ştiinţa, tribuna de aproximativ 3.000 de locuri, cu tot ceea ce este în jur. Sperăm să ne mişcăm repede. Noi încercăm să acoperim din deficienţele unei gâandiri consider eu, neperformante pentru ce înseamnă sportul. Ştim ce înseamnă sportul pentru comunitate, ceea ce denumim responsabilitate socială. Avem încă speranţa că cei care conduc astăzi Primăria vor trata serios acest lucru şi, de exemplu, vor da drumul la acel stadion de 15.000 de locuri. Căci acela se poate face foarte repede, într-un an şi jumătate, şi putem face o tranziţie către cel mare, unde optimiştii spun 2024, realiştii spun 2026, că va fi gata”, a adăugat Şerban.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.