Zoli Toth a lansat primul său album solo, realizat cu vibrafon, sintetizatoare...

Zoli Toth a lansat primul său album solo, realizat cu vibrafon, sintetizatoare analogice, instrumente de percuție și materiale reciclate

0
DISTRIBUIȚI

Zoli Toth, artistul timișorean care în luna noiembrie a anului trecut a împlinit 45 de ani, a lansat primul său album solo pe platformele digitale, discul intitulat „Better Together“ urmând să fie lansat și pe vinil și CD.

„Nu știu cum e pentru voi, dar pentru mine 2021 a început mult mai greu decât 2020. După un an în care am lucrat mult pentru primul meu album solo și culmea, am reușit să-l și termin în final de an, m-am lovit la mal de… distribuția materialului. Teoretic e totul foarte simplu și am mai făcut asta de câteva ori cu succes, dar de data asta m-am împiedicat de vreo trei ori. Cred că emoțiile au fost prea mari. Nu platformele de streaming au fost de vină, ci eu. Ba am uitat să dau un click pe copertă ( apropo, merci Dhope pentru design), ba am uitat să apăs de “distribuie”, ba mi-au scris cei de la TuneCore că am o piesă în română și titlul albumului e în engleză. După ce le-am scris că e vorba despre un concept și o înșiruire de albume care vor apărea, că albumul în mare parte este instrumental și că nu sunt rasist, ba din contra îmi place diversitatea… a apărut albumul pe toate rețelele mari de streaming (Spotify, Apple Music, Itunes, Youtube Music, Tidal, Deezer etc). Doamne ajută! Ținând cont că este un album concept va sfătuiesc să nu va propuneți să-l ascultați tot deodată. Mai bine câte o piesă de mai multe ori“, a spus artistul născut în Timișoara despre acest material disografic.

Producătorul albumului este Mihai Câmpineanu (Șuie Paparude), masteringul a fost realizat de Christian Sugar iar designul coperții de Dhope.

„Albumul este rezultatul ultimilor doi ani în care am dezvoltat acest proiect unic pentru România, în care vibrafonul este instrumemntul principal, alături de sintetizatoare analogice, instrumente de percuție și materiale reciclate.


După ceva timp, în care căutam diferite răspunsuri, am început să mă văd cu Michi de la Șuie Paparude, iar după puțin timp a venit cu propunerea să fie producător muzical al abumului, lucru care m-a bucurat mult și care a adus plus valoare albumului. Este un album care vine cu propunerea de a asculta muzică, nu de a o consuma. Așa cum scriitorii propun să citim câte un capitol pe zi, așa propun și eu publicului cinci minute de ascultat muzică. Indiferent de gen. Cinci minute în care nu faci altceva, nu mănânci, nu te uiți la TV, nu vorbești cu nimeni, doar asculți. Trăim vremuri în care toată lumea vorbește deodată și consumă de toate, dar cred că muzica trebuie ascultată“, a mai spus Zoli.

Fotografia postată de Zoli Toth care a alimentat zvonurile unei posibile reuniri ale trupei SISTEM

„Restart” pentru SISTEM?

Artistul a absolvit Liceul de Muzică „Ion Vidu” din Timişoara, secţia Percuţie, în 1995 și după aceea a pus bazele trupei de percuţie Hans’n’feet Quartet, care mai târziu a devenit SISTEM, o formație de percuţionişti profesionişti care a ajuns pe primele poziții ale topurilor.și a reprezentat România cu succes la concursul Eurovision. Ca activist ecologist, a susținut numeroase organizații non-guvernamentale și proiecte de mediu, este căsătorit și are două fiice. Recent, artistul a postat pe rețelele sociale o poză cu membrii formației Sistem cu explicația: „Ne-am revăzut după foarte mult timp și a fost foarte fain. Carierele, gagicile, gusturile muzicale și multe altele s-au mai schimbat, dar glumele au rămas aceleași“, care a generat o serie de comentarii din partea fanilor și a alimentat zvonuri privind un posibil comeback al formației care a cucerit un loc fruntaș în istoria muzicii românești…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.