30 de kilometri de șosea, modernizați pentru un mai bun acces al...

30 de kilometri de șosea, modernizați pentru un mai bun acces al timișenilor la autostrada A1

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a anunțat că locuitorii din zona Biledului vor avea o legătură mai bună cu autostrada A1 după ce se va finaliza proiectul de modernizare a DJ693, pentru care a fost deja semnat contractul de execuție. Investiția are în vedere modernizarea drumului care traversează localitățile Cărpiniș, Biled, Satchinez și Variaș, pe o distanță de 30 de kilometri, iar proiectul va fi realizat în colaborare cu administrația județeană a Aradului, care va asigura continuarea traseului de la limita județului Timiș la Sânpetru German.

Modernizarea acestui drum facilitează totodată accesul la autostradă pentru mii de timișeni, asigurând legătura cu Ungaria, prin vama Nădlac, accesul spre autostrada M43 spre Budapesta într-un sens și spre restul țării în celălalt sens.


Președintele CJT, Alin Nica, spune că a susținut de la începutul mandatului accelerarea proiectelor aflate în derulare și inițierea unor noi lucrări de infrastructură majore, promite că sfârșitul iernii va duce la impulsionarea ritmului de lucru pe șantiere.

Banii pentru această investiție sunt asigurați printr-un proiect european, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, iar valoarea contractului de execuție se ridică la aprope 59 milioane de lei, la care se adaugă TVA. Termenul de finalizare a lucrării este de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere iar constructorul desemnat prin licitație publică să realizeze lucrarea este PORR România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.