31 martie, termen-limită pentru plata impozitelor locale cu reducere de 10%, la...

31 martie, termen-limită pentru plata impozitelor locale cu reducere de 10%, la Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

A scăzut numărul persoanelor care își achită dările locale în carantină, potrivit directorului Direcției Fiscale din cadrul Primăriei Timișoara, Adrian Bodo. Acesta ne-a declarat că înainte ca orașul să intre în carantină, 3.200 de oameni pe zi își plăteau taxele și impozitele locale, iar acum numărul a scăzut la 2.000.

Nu doar carantina a dus la o scădere a plăților la ghișee, ci și faptul că s-au formulat multe cereri de obținere ID pentru plata online, a mai precizat Bodo.

Toți cei care vor să achite impozitele pe clădiri obțin zece la sută reducere dacă plătesc integral până la 31 martie inclusiv.

Impozitul pe clădiri se mai poate plăti și în două rate egale, până la datele de 31 martie și 30 septembrie, inclusiv.

În cazul contractelor de concesiune, închiriere, administrare sau folosinţă, care se referă la o perioadă mai mare de un an, taxa pe clădiri se plăteşte anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie, inclusiv.

În cazul contractelor de concesiune, închiriere, administrare sau folosinţă, care se referă la perioade mai mari de o lună, taxa pe clădiri se plăteşte lunar, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare fiecărei luni din perioada de valabilitate a contractului, de către concesionar, locatar, titularul dreptului de administrare sau de folosinţă.

Impozitul pe teren se plătește anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie și 30 septembrie inclusiv.


Pentru plata cu anticipație a impozitului pe teren, datorat pentru întregul an de către contribuabilii persoane fizice si persoane juridice, până la data de 31 martie a anului 2021, se acordă o bonificație de 10%.

În cazul contractelor de concesiune, închiriere, administrare sau folosinţă, care se referă la o perioadă mai mare de un an, taxa pe teren se plăteşte anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie, inclusiv.

Impozitul pe mijlocul de transport se plătește anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie și 30 septembrie inclusiv sau integral cu 10% reducere până la 31 martie.

1 COMENTARIU

  1. Nu vor sa transmita datele in platforma ghiseul.ro, platforma care functioneaza la nivel national. Sunt mizerabili si probabil asta e motivul pentru care nu isi achita oamenii darile la timp. te pe drumuri fie la directia fiscala sau oficiile postale cand poti sa o faci mai repede si mai usor pe platforma online facuta de statul Roman. Nu merg lucrurile cum ar trebui la Directia fiscala nici macar dupa 3 mailuri in care am cerut transferul de date. Cineva incaseaza salariul dar treaba nu o face.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.