Nica, după ce autoritățile din București au decis să nu intre în...

Nica, după ce autoritățile din București au decis să nu intre în carantină: Mă bucur pentru că prefectul Capitalei invocă argumentele folosite de mine în cazul Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a transmis, miercuri, că este foarte supărat pentru judecata cu dublă măsură după ce s-a decis ca Bucureștiul să nu intre în carantină deși are o rată mare de infectare. Ieri, Grupul de Comunicare Strategică a raportat pentru București 695 de noi cazuri de infectare cu coronavirus și o rată de 6,22 la mia de locuitori.

Declarația lui Nica a fost făcută cu doar câteva ore înainte de ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care va începe la ora 12.


Se așteaptă o decizie privind prelungirea carantinei în Timișoara și cele patru comune din apropiere.

„Mi-a fost trimis răspunsul prefectului municipiului București la întrebarea de ce nu intră capitala în carantină. L-am citit și pe de-o parte mă bucur, pe alta sunt foarte furios. Mă bucur pentru că invocă argumentele folosite de mine în cazul Timișoarei însă sunt foarte supărat pentru judecata cu dublă măsură. Am atras atenția de nenumărate ori asupra înțelegerii impactului social și economic al carantinei. Am semnalat și am dovedit cu cifre cum este distrusă economia locală. Oare operatorii economici, părinții, copiii, profesorii din Timișoara si cei din zona periurbană merită atenția și considerația Bucureștiului? Vom afla astăzi, la expirarea prelungirii carantinei”, a susținut Alin Nica.

Declarația prefectului capitalei, conform președintelui CJT:

„De ce nu se impune carantina în Bucureşti, în condiţiile în care această măsură a fost aplicată în cazul altor oraşe cu rată de infectare similară? Situaţiile sunt diferite. Bucureştiul, dacă este să judecăm, are cam 25% din economia naţională, mare parte din populaţie, este o aglomerare urbană destul de mare, trebuie luate în considerare toate aceste elemente în momentul în care se impun măsuri, ca să ştim dacă acele măsuri sunt sau nu eficiente.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.