Adrian Cionca: „Viitor de aur, țara noastră N-ARE!”

Adrian Cionca: „Viitor de aur, țara noastră N-ARE!”

0
DISTRIBUIȚI

Prim-vicepreședintele PSD Timiș, Adrian Cionca, a transmis, prin intermediul unei postări pe Facebook, că bugetul gândit de guvernanți pentru 2021 afectează chiar categoria tinerilor, cei care ar trebui să pornească în viață eliberați de presiunea imposibilității de a avea o locuință.

„Nici motorul economiei – dezvoltatorii imobiliari – nu beneficiază de măsuri mai prietenoase, dimpotrivă! Iată ce am găsit în buget referitor la programul guvernamental „noua casă”: au fost alocate 1,5 miliarde de lei în 2021, față de două miliarde de lei (!!!) în 2020, adică o diminuare cu 25%. Dar ce înseamnă asta efectiv? În primul rând, generarea unui blocaj. Pe de o parte, antreprenorii sunt în situația de a majora prețurile, forțați de creșterea cu 20-25% a salariilor angajaților din domeniu și de creșterea prețurilor materialelor cu 25-30%, iar asta se întâmplă chiar de anul trecut. Pe de alta parte, găsim familii aflate în căutarea unei locuințe, apăsate de greul perioadei pe care o traversăm cu toții, cu spaima colectivă generată de coronavirus, dar și cu incertitudinea referitoare la ceea ce urmează.


La acestea, se adaugă un TVA crescut de guvernanți și prețuri mai mari, care îi fac pe cei interesați să bată în retragere și să renunțe efectiv la visul de a avea o casă”, este de părere Adrian Cionca.

Prim-vicepreședintele PSD Timiș a mai precizat că așadar, o locuință nouă astăzi este disponibilă pentru un număr mai mic de potențiali cumpărători decât era anul trecut. Dacă atunci cumpărai în Timișoara cu un preț mediu de 1.200 Euro/mp un apartament cu două camere, care ajungea undeva în jurul sumei de 65.000 de Euro, azi, același apartament este 70.000 de Euro.

„Astfel, automat, numărul de locuințe care se pot cumpăra este mai scăzut. Mai mult, chiar și fondurile alocate efectiv au fost diminuate acum cu 500 de milioane de lei prin „grija” guvernanților. Practic, prin măsura ce se dorea a fi „marele sprijin acordat celor tineri”, coaliția de guvernare nu face altceva decât să pună o presiune, cu atât mai mare în contextul actual, pe familiile tinere, care își doresc o casă și totodată, pe dezvoltatorii imobiliari, cei care de ani de zile sprijină bugetul de stat prin impozitele și taxele pe care le generează și care ajută la creșterea și dezvoltarea tuturor industriilor auxiliare.

Din păcate, se prefigurează un viitor trist. Bugetul austerității și nepăsării, “produs” al premierului Florin Cîțu face orice altceva numai nu să încurajeze chiar acel sector al economiei care încă mai avea șanse să se mențină pe linia de plutire cu un sprijin minim. Așadar, din diverse motive și ca o consecință a unora dintre măsuri, tinerii ajung parcă a fi abandonați într-o barcă, însă fără vâsle…”, a mai transmis Cionca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.