Liga a IV-a Timiş mai are de aşteptat. Doar două cluburi ar...

Liga a IV-a Timiş mai are de aşteptat. Doar două cluburi ar fi dispuse să înceapă competiţia cu protocolul actual

0
DISTRIBUIȚI
Foto arhivă

AJF Timiş a făcut în urmă cu două zile o şedinţă online la care au participat reprezentanţi ai 16 echipe. Deşi FRF, chiar prin vocea preşedintelui Răzvan Burleanu, anunţa intenţia ca tot fotbalul amator să revină „în iarbă” în luna martie, deocamdată acest lucru pare imposibil, cel puţin în vestul ţării. Totuşi, consultările pe tema reînceperii activităţii nu au fost abandonate, mai ales că „premiul” e desemnarea campioanei care poate accede în Liga 3.

Protocolul „la sânge” de anul trecut nu s-a schimbat şi Timişul nu pare îndeajuns de avut sau doritor să reia nici competiţia de elită judeţeană în aceste condiţii, care presupun testarea RT-PCR periodică. Asta deşi federalii au vorbit despre posibilitatea schimbării protocolului, în sensul că această testare să fie făcută doar la startul competiţiei. Singurul caz/exemplu de Ligă a 4-a disputată în pandemie a fost al Hunedoarei, într-un format inedit bineînţeles. La ultima şedinţă a forului condus de Romeo Malac doar două cluburi s-au arătat dispuse la cheltuială, Timişul Şag şi, surpriză, nou promovata din Comloşu Mare.

„Din păcate, având în vedere situația pandemică, precum și protocolul medical încheiat între Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Sănătății și Federația Română de Fotbal, singura variantă viabilă, în acest moment, este cea prin care echipele să efectueze testări periodice RT-PCR.


Varianta aceasta este una costisitoare, care pune în dificultate majoritatea echipelor din fotbalul amator. La nivelul județului Timiș, doar două cluburi s-au arătat dispuse să își asume aceste costuri: CS Timișul Șag și CS Comloșu Mare.
La nivel guvernamental se discută posibilitatea înlocuirii acestor teste RT-PCR cu teste antigen rapide, care ar putea asigura un impact financiar mai redus asupra cluburilor. Dacă acest tip de teste va fi aprobat, modificându-se, astfel, protocolul medical amintit mai sus, fotbalul amator ar avea o șansă să fie reluat, în acest sens exprimându-și intenția de a participa la competiție mai mult de jumătate dintre echipele din Liga a IV-a”, se arată în comunicatul AJF Timiş.

În continuare forul judeţean aşteaptă răspunsuri de la membri legate de condiţiile în care ar începe sezonul. Pentru a putea avea campioană – reprezentantă la barajul de promovare – cel mai vestic judeţ trebuie să organizeze o competiţie cu cel puţin opt participante.

„Pentru a putea pregăti eventualele variante de reluare a competiției, domnul Romeo Malac, președintele AJF Timiș, a solicitat tuturor echipelor participante în Liga a IV-a, să își exprime în scris, printr-o adresă trimisă pe email-ul AJF Timis, ajftimis@yahoo.com, până luni, 8 martie 2021, inclusiv, intenția fundamentată de a se înscrie în competiție în situația în care testele RT-PCR vor putea fi înlocuite cu testele antigen rapide. Reprezentanților echipelor le-a fost transmis mesajul administrației FRF, prin care un județ poate avea dreptul de a desemna o campioană a Ligii a IV-a, care să reprezinte județul la barajul de promovare în Liga a III-a, doar dacă județul respectiv organizează o competiție în care participă minimum 8 echipe. De asemenea, în eventualitatea organizării unei competiții de Liga a IV-a, așa cum precizam anterior, cu un număr redus de echipe, nicio echipă nu va retrograda în Liga a V-a, la finalul acesteia”, se mai arată în textul de pe portalul AJF-ului timişean.

La momentul opririi campionatului 2019-20, după data de 7 martie, eşalonul al patrulea timişean avea 18 formaţii, aparent două echipe au dispărut… conform „Fotbal vest” Dudeştii Noi abandonase la începutul anului deja iar Orţişoara va avea o singură reprezentantă (înainte de pandemie erau Cocoşul Orţişoara şi AS Seceani).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.