Liderul PSD Timiș acuză „un troc” care a permis rămânerea lui Ioan...

Liderul PSD Timiș acuză „un troc” care a permis rămânerea lui Ioan Nasleu în consiliul de administraţie de la Pieţe SA

1
DISTRIBUIȚI

Alfred Simonis acuză că primarul Dominic Fritz şi şeful CJT, Alin Nica, s-au înţeles să nu dizolve întregul Consiliul de Administraţie de la Pieţe SA, instituţie din care Ioan Nasleu a fost îndepărtat doar din funcţia de conducere, nu şi din poziţia de membru în consiliu de administrație. Preşedintele PSD Timiş vrea revocarea tuturor membrilor consiliilor de la societăţile neperformante din subordinea autorităţilor, indiferent de culoarea politică a acestora.

„Consilierii PSD au fost cei care au solicitat convocarea tuturor adunărilor generale ale tuturor companiilor neperformante din subordinea Primăriei Timişoara pentru a dizolva cele neperformante. În urma acestei solicitări, domnul primar al Timişoarei, Dominic Fritz, a convocat Adunarea Generală a Acţionarilor la Pieţe, pentru a dizolva întregul Consiliu de Administraţie, pentru a revoca, evident şi pe domnul Nasleu. A doua zi nu ştiu ce s-a întâmplat, dar se pare că domnul Nica şi Fritz s-au înţeles să nu mai dizolve întregul CA, ci să-l schimbe din actualul consiliu doar pe Nasleu din funcţia de director, în ziua aceea, noi am spus: ok, domnul Nasleu a fost revocat din funcţia de director, dar rămâne membru al CA şi decide. Prin urmare aţi văzut reacţia lui acolo, că tot el conduce. Vă amintiţi discuţii… Am dat comunicat de presă al partidului, chiar eu am semnat şi am cerut de urgenţă revocarea întregului CA pentru că nu vă puteţi arunca cu pieptul înainte să spuneţi că aţi rezolva o problemă la Pieţe, dacă există acea problemă, când acea problemă rămâne în CA. Ori revocaţi tot, ori deloc. Mi-a explicat, am văzut şi în emisiunea dumneavoastră, că trebuie să avem cifre, date, statistici, să hotărâm dacă sunt probleme… aşa cum l-aţi revocat pe Nasleu fără să faceţi cifre şi statistici, aşa puteţi să revocaţi şi CA-ul tot! Şi mai e nevoie să ne zică cineva că cei de la Colterm sunt neperformanţi şi neprofesionişti? Că acea companie e falimentară şi băgăm zeci, sute de milioane subvenţii în fiecare an? Mai avem nevoie să mai spună cineva că directorul nou numit la o zi şi-a cumpărat maşină deşi compania are zeci de milioane datorii, dacă nu sute?! Cu acordul Consiliului de Administraţie!”, a spus Alfred Simonis la PRESSALERT LIVE.

Chestionat pe te ma unei fotografii datate 5 decembrie 2020, în care Sorin Grindeanu, prim vicepreşedintele PSD, apare alături de Ioan Nasleu, cu mesajul celui din urmă: „Prietenie de 20 de ani.


La mulţi ani! Succes mâine”, Simonis a răspuns: „Nu ştiu ce dezvăluire credeţi că aveţi aici. Îmi pare rău să vă dezamăgesc, nu are nicio relevanţă. 5 decembrie, era ziua domnului Grindeanu, la o terasă, domnul Nasleu se întâlnise întâmplător cu domnul Grindeanu… am aflat mai târziu. Domnul Nasleu i-a spus: La mulţi ani! După care a făcut o poză, pe care a pus-o pe Facebook. Dacă asta e o mare crimă!?… Eu, pe domnul Nasleu îl cunosc de aproape 20 de ani, deşi am 36 de ani de viaţă. Domnul Nasleu, dincolo de aceste ieşiri publice, care sunt nişte erori majore. Dincolo de acele dezvăluiri care, dacă se confirmă, sunt de asemenea nişte chestiuni care nu au legătură cu lumea în care trăim… Această atitudine nu e demnă de anii în care trăim. În anii ’90 se întâmpla asta, trimiteai muncitorii acasă să renoveze, proabil, am auzit şi eu, eram copil. Însă, nu putem să dăm la o parte, o relaţie de 15-20-30 de ani, de când se cunosc oamenii şi se întâlnesc să-şi spună: La mulţi ani! Să nu încercăm să facem un eveniment…”, a precizat Simonis, cu referire la scandalurile în care e implicat Nasleu.

„Eu spun că dacă primarul Timişoarei convoacă AGA în al 12-lea ceas la Pieţe, consilierii PSD vor vota pentru revocarea tuturor celor şapte membri PNL… Mă angajez aici că la toate instituţiile neperformante, că dacă există nu văd de ce am revoca, deşi cam toate sunt neperformante, cu excepţia Aquatim-ului, să revocăm toţi membri CA, fie că sunt pesedişti sau nu, deşi sunt câte 1 din 20… nu are importanţă. Haideţi să facem societăţi performante. Că dacă băgăm zeci de milioane în fiecare an în ele o să vină domnul Fritz peste patru ani în campanie că nu a putut face nimic din cauza lor, dar în acelaşi timp ne spune că a făcut un troc cu domnul Nica şi să nu revoce tot CA-ul. Acum spunea că e pandemie şi nu pot să se întâlnească. Găsim o sală mare… votăm pentru revocare. Domnul Nica are nişte alegeri interne …sacrificăm Timişoara pentru Nica?!”, a mai spus Simonis.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.