Alin Nica, propunere pentru Primăria Timișoara și oamenii de afaceri din zonă:...

Alin Nica, propunere pentru Primăria Timișoara și oamenii de afaceri din zonă: cumpărarea unui spital modular cu paturi ATI, alături de CJ Timiș

1
DISTRIBUIȚI

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, și-a reiterat în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE opinia că intrarea Timișoarei și a localităților limitrofe în carantină nu este o soluție pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

„Această carantină este inutilă, este formală. Unii locuitori găsesc modalități de a ocoli aceste declarații și prevederi ale ordinului de intrare în carantină pentru a merge în Arad la restaurant, la noi restaurantele fiind închise de șase luni. De aceea cred că este inutil să venim doar cu o chestie formală care nu o să aibă efecte concrete. Secretarul de stat Arafat spunea că nu vom ieși din carantină până ce indicele nu va scădea sub media națională. Asta s-ar putea întâmpla peste trei, patru, sau cinci săptămâni. Am putea chiar și după Paști să ne trezim că indicele nostru nu scade sub indicele național, care e undeva sub 3 la mie. Or noi avem peste 3 la mie în Timiș și în Timișoara de peste 6 luni. Nu cred că vom reuși să scădem sub acest indice, mi se pare o misiune imposibilă. Iar asta mă face să nu susțin în continuare că această măsură de carantină, iar lupta pe care o voi duce în perioada următoare este să mă asigur că nu vom prelungi această carantină”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, luni seara, la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Liderul administrației județene a mai spus că nu au fost luate măsurile necesare, dar nu a vrut să se bage peste primarul Dominic Fritz. „Oricum eu i-am spus ceea ce am avut de spus și rezervele pe care le-am avut față de această măsură pe care el (n.r. – Dominic Fritz) a susținut-o și a votat-o în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență”, a spus Nica.

Întrebat de moderator cum stă treaba la Moșnița Nouă, în ceea ce îl privește pe colegul său de partid, primarul liberal al comunei, unde rata de infectare a fost de peste 12 la mia de locuitori, Alin Nica a răspuns: „știți și dumneavoastră că atunci când Timișoara are o rată de incidență foarte mare automat în zonele periurbane incidența crește și mai mult pentru că e o incidență între periurban și municipiul Timișoara”.

Președintele CJT a mai precizat că nu l-a atacat pe primarul Dominic Fritz, ci atacul său a fost îndreptat „împotriva unei măsuri profund injustă față de locuitorii Timișoarei și ai localităților periurbane”.

„Nu putem să privim problema punerii în carantină doar din punct de vedere medical.


Să rafinăm puțin soluțiile de luptă împotriva Covid-19. Trebuie să avem în vedere și alte aspecte, cum ar fi cel social al răbdării cetățenilor, cel economic al firmelor locale și cel educațional, care e foarte important, cât mai ținem copiii în online, grădinițele, școlile, creșele, le ținem închise. Chestiunile acestea sunt foarte importante. Un an de zile din viața unui copil de trei ani e o treime din viață, ceea ce e foarte mult și eu la aceste aspect m-am gândit când am spus că trebuie să ajustăm carantina, trebuie să ajustăm măsurile, trebuie să venim cu altă gândire bazată pe experiența și greșelile care au fost în acest an de zile de luptă împotriva pandemiei. Nu putem să ne bazăm doar pe o abordare unidirecțională, strict cea medical. În acest Comitet Județean pentru Situații de Urgență, părerea medicilor, că doar ei au luat cuvântul, a prevalat. Dacă nu-i ai și pe ceilalți care să susțină și celelalte pături din societate e clar că cei care își susțin mai tare punctul de vedere au câștig de cauză”, a spus Alin Nica la PRESSALERT LIVE.

Liderul CJ Timiș a mai precizat că paturile insuficiente de la ATI pentru pacienții cu forme grave de coronavirus a fost motivul invocat de medici pentru carantină.

„Trebuie să mărim neapărat numărul de paturi de la ATI în carantină? Ne oprea cineva să discutăm chestiunea dacă asta era problema? Din păcate, numărul de paturi de la ATI a scăzut pentru că acel TIR mobil nu funcționa. Puteam să luăm măsuri de creștere a numărului de paturi și fără carantină. Adică în noiembrie anul trecut am avut mai multe paturi decât acum și o rată mai mare de incidență cu coronavirus și atunci n-a fost nevoie de carantină și acum avem un număr mai mic de paturi și rata de incidență mai mică și e nevoie de carantină. Sunt de acord cu dumneavoastră că situația este gravă, dar asta nu justifică să punem în chinuri 400.000 de oameni și vocea lor trebuie să fie auzită. Eu am ales să fiu vocea lor. Trebuie să stopăm această carantină când se împlinesc 14 zile”, a afirmat liberalul Alin Nica.

„Lansez o idee ca să nu zic provocare: haideți să punem și Primăria Timișoara și Consiliul Județean bani și mai atragem și privați și să facem un spital modular ATI. Știți că un spital modular ATI cu 18 paturi e aproximativ două milioane de euro. Punem câte un milion Primăria Timișoara și Consiliul Județean, mai atragem un milion de la firmele private din zonă și facem ceva concret”, a mai adăugat Alin Nica.

1 COMENTARIU

  1. ARATATI NE CE DONAȚII IMPORTANTE AU FACUT MILIONARII TIMISOAREI?! Conectați TOȚI la vechea SECURITATE! Care au luat pe nimic de la stat toate fabricile mari din oraș, EXCLUSIV ptr SPECULA IMOBILIARA, falimentând deliberat industria și concediind fără scrupule toti muncitorii. Ca sa facă ei averi de milioane cu terenurile valoroase, deși în contractele de privatizare ERA INTERZISA aceasta procedură. Statul securist le-a facilitat asta!
    Cu tupeu defilează în bolizi de sute de mii euro bucata, dar DONAȚII spre comunitate ZERO!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.