Aniversare pentru basistul formației Cargo. La mulți ani, Alin Achim!

Aniversare pentru basistul formației Cargo. La mulți ani, Alin Achim!

0
DISTRIBUIȚI
Foto.: Facebook Alin Achim

Alin Achim, basistul formaţiei Cargo, împlineşte astăzi 49 de ani, ocazie cu care îi urăm un sincer „La mulţi Ani!”

Artistul s-a apucat de muzică la vârsta de opt anișori, în urma unui concert pe care l-a vizionat la Filarmonică, crescând într-o familie în care tatăl spu a fost basist, mama a cântat la pian iar bunicul său a făcut parte din corul veteranilor de război. După cursuri de vioară susținute la Casa Pionerilor şi la Şcoala Populară de Artă, în 1988 a pus bazele formaţiei Metalograf, care a susținut un concert memorabil la un bal al bobocilor, întrerupt de directorul Liceului Industrial Nr.


1 după numai două piese, pe motivul că trupa era prea rock. După ce a cântat în trupele Logaritm, Cardinal, Betleheem și Amala, artistul a ajuns în familia celor de la Cargo. În decembrie 2010, după treisprezece ani alături de formație, Alin a pornit pe un drum nou înființând formația Desant, iar din luna martie a anului 2017 a revenit ca basist la Cargo.

Deşi majoritatea muzicienilor ocolesc cât se poate de abil clasica întrebare „care a fost cel mai memorabil concert din carieră“, Alin Achim nu are ezitări la acest capitol: „Categoric a fost acela în care am cântat în deschiderea formaţiei Iron Maiden la Bucureşti, cu Cargo. Senzaţia aia, când ai în faţă 20.000 de oameni care au plătit bilet şi cântă cu tine… e unică. Şi să ne înţelegem, la concert n-a venit Costică cu amanta lui să audă Ploaia. Au venit oameni care au plătit bani şi care ne-au dat aripi. Cel mai nasol concert a fost cu mulţi ani în urmă la Constanţa de sărbători. Am început să cântăm O ce veste minunată, iar Kempes (n.n. – fostul solist al trupei Cargo) a cântat altceva. Era după accident şi avea probleme cu memoria. Adi Bărar l-a tras de la microfon… Am avut şi multe concerte funny, unul la un festival de motocilcişti, unde toată lumea s-a urcat cu noi pe scenă. Dar, cel mai memorabil a fost atunci când am cântat în deschidere la Iron Maiden”, spune el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.