Aniversare pentru un membru de seamă al familiei muzicale timișorene, Petre Ionuțescu

Aniversare pentru un membru de seamă al familiei muzicale timișorene, Petre Ionuțescu

0
DISTRIBUIȚI
Foto. Facebook Petre Ionuțescu

Născut pe 19 martie 1976, Petre Ionuţescu are un CV muzical demn de remarcat. De-a lungul anilor, melomanii au avut parte de o serie de întâmplări și happening-uri în care a fost protagonistul principal. Dar și câteva colaborări de seamă, printre proiectele unde și-a făcut apariția numărându-se Blazzaj, Alexandrina, Subcarpaţi, Negură Bunget, Thy Veilssau Makunouchi Bento. Născut la Lipova într-o familie în care trompeta era conform mărturiilor proprii „o jucărie“, artistul s-a înscris în 1990 la Liceul de Muzică Sabin Drăgoi din Arad și mai apoi a terminat Conservatorul din Timișoara. De numele său se leagă în 1996 apariția formației Funkin’le Free, care mai apoi a devenit Blazzaj, una din primele trupe din țara noastră care a abordat acid jazz și funk.

„Într-una din zile, m-am întâlnit cu saxofonistul Edi Neumann, care m-a chemat la sala de repetiţii, unde mai erau prezenţi Saşi Vuşcan, Florin Barbu şi Vali Potra – formula care a devenit Funkin’le Free ce a precedat Blazzaj. Era altceva decât ceea ce făcusem până atunci, se mai cântau şi un Coltraine, Miles Davis sau Herbie Hancock (Cantaloop), dar au apărut şi piese proprii, Doina şi CFR. Prima formulă completă Funkin’le Free era cu pachet de suflători (Edi şi Irinel Cârlan la saxofon, eu la trompetă). La un moment dat a apărut şi Vita (n.n. – Octavian Horvath) şi a venit ideea să mergem pe compoziţii originale şi să ne schimbăm numele. Numele de Blazzaj a apărut la sugestia lui Eddie Neumann. Horea Crişovan a venit în locul lui Saşi Vuşcan, iar Irinel nu mai făcea parte din trupă, aşa s-a născut prima formulă Blazzaj“, își amintește el.

Petre Ionuțescu, alături de Marius Giura și Daniel Dorobanțu

Pe plan solo a devenit cunoscut datorită proiectului Trompetre, cu care a lansat în 2016 albumul „Maria Radna Live” ce conține șapte piese – compoziții originale, toate având ca punct de inspirație natura, într-o multitudine de manifestări.


Anul trecut, melomanii s-au putut bucura de apariția dublului vinil numit „ Petre Ionuțescu & Daniel Dorobanțu Alive at Gărâna Jazz Festival“, material înregistrat live în noaptea dintre 12 și 13 Iulie 2019 la Gărâna Jazz Festival, în Munții Semenic.

Tot în 2020, Petre Ionuțescu a susținut un concert solo cu un colorit instrumental cât se poate de divers, pe un ponton plutitor din mijlocul lacului Trei Ape din comuna Brebu Nou, județul Caraș-Severin. Concertul desfășurat sub genericul „Murmur“ le-a oferit spectatorilor o experiență deosebită, cu instrumente interesante care au avut parte de un sound memorabil, grație cadrului natural al locației. Evenimentul a deschis porțile pentru o serie de evenimente care vor avea loc în viitor sub egida Asociației Trei Compas.

Cu ocazia împlinirii vârstei de 45 de ani, alături de melomanii din întreaga țară, colectivul PRESSALERT.ro îi urează un sincer La Mulți Ani!

Chiar de ziua sa, Petre Ionuțescu a anunțat lansarea videoclipului pentru piesa „Murmur”, clip filmat de Cristian Văduva. „Surpriza zilei e lansarea video-ului pentru piesa «Dance in Blue», fragment din concertul «Murmur» de la 3 Ape, de anul trecut. In curand va aparea albumul audio integral”, a scris artistul pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.