Aplicația creată la Spitalul „Victor Babeș” pentru colaborarea cu medicii de familie...

Aplicația creată la Spitalul „Victor Babeș” pentru colaborarea cu medicii de familie în pandemie, în vizorul Organizației Mondiale a Sănătății

0
DISTRIBUIȚI

Pandemic Controller, aplicația unică în țară prin care pacienții cu coronavirus din Timiș pot fi tratați acasă cu ajutorul medicilor de familie, se află în evaluare la Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Anunțul a fost făcut de către primarul Dominic Fritz, care a precizat că OMS evaluează mai multe proiecte inovatoare în combaterea pandemiei.

„Cei de la OMS ne-au contactat, au cerut mai multe informații.  Au fost mai multe conferințe și aplicația Pandemic Controller este în evaluare la OMS pentru a fi dată un exemplu de bună practică în pandemie.


Mă bucur că este un exemplu și vreau să îi mulțumesc domnului doctor Musta și medicilor de familie pentru colaborare”, a declarat primarul Dominic Fritz.

De la finalul lunii noiembrie 2020, medicii de la Spitalul „Victor Babeș” pun gratuit la dispoziția medicilor de familie aplicația „Pandemic controller”, unde se introduc datele pacienților diagnosticați cu Covid-19 pentru o evaluare rapidă și stabilirea celui mai bun tratament.

„Este vorba de un proiect de telemedicină prin care creăm o legătură digitală, Pandemic controller, o aplicație, donată de City doctors a domnului doctor Musta Spitalului «Victor Babeș». Prin această aplicație, medicii de familie pot accesa fișele pacienților care au trecut prin triaje, iar medicii de familie primesc sfaturi privind medicația potrivit protocolului național. Gradul de ocupare al paturilor este foarte mare, noi trebuie să tratăm acasă pacienții care nu au forme grave. Au fost situații în care pacienții nu au anunțat medicul de familie că au COVID, s-au izolat acasă și situația s-a înrăutățit brusc. Vedem în această criză că nu ajunge să ne bazăm pe spitale, medicii de familie sunt coloana vertebrală”, declara în 23 noiembrie 2020, primarul Dominic Fritz, atunci când a fost lansată aplicația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.