Aquatim investește bani din fonduri europene în opt localități din județul Timiș

Aquatim investește bani din fonduri europene în opt localități din județul Timiș

0
DISTRIBUIȚI

În data de 4 martie, Aquatim a semnat cel de-al șaselea contract de lucrări din cele treizeci care fac obiectul amplului „Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+ 125651), din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Contractul „Execuție reţele de apă și canalizare Sânmihaiu German, Giulvăz, Mașloc, Fibiș, Săcălaz, Recaș, Bucovăț, Bazoșu Nou” a fost semnat cu Asocierea Instalații Pelicanul S.R.L.


– Tb Dezvoltare Serv S.R.L. – Termopro Edil S.R.L. – Urbicon Team S.R.L. și are valoarea de 23.881.529,09 lei fără TVA. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni, urmate de 60 de luni perioada de garanție.

Cele opt localități beneficiare vor avea la finalul lucrărilor peste 13 km de conducte de transport a apei potabile, 6.9 km de conducte de apă reabilitate, peste 22.7 km de conducte noi de apă potabilă, 5 km de conducte de aducțiune, o stație de pompare a apei potabile, o stație de pompare a apelor uzate, peste 7 km de conducte noi de canalizare, conducte de refulare și o gospodărie nouă de apă.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 180 milioane de euro, din care 135,6 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 20,7 milioane de euro de la bugetul de stat, 3,2 milioane de la bugetul local și 20,5 milioane de euro co-finanțare Aquatim. Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș.

Dr. ing. Ilie Vlaicu

Director General

Aquatim SA

Proiect cofinanțat  din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.