Aquatim, printre organizatorii unui simpozion online dedicat Zilei Mondiale a Apei

Aquatim, printre organizatorii unui simpozion online dedicat Zilei Mondiale a Apei

0
DISTRIBUIȚI

Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului, Departamentul de Chimie Aplicată și Ingineria Compușilor Anorganici și a Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, împreună cu partenerii săi: Aquatim SA, Primăria Municipiului Timișoara – Direcția de Mediu, Fundația Aquademica, AGIR – Filiala Timișoara, Societatea Națională de Știința și Ingineria Mediului, Liceul Tehnologic AZUR din Timișoara și Liga Studenților Chimiști din Timișoara, vă invită luni, 22 martie, începând cu ora 13, să celebrăm Ziua Mondială a Apei în cadrul Simpozionului on-line APA – ESENȚA VIEȚII (AquaSensTim).

Manifestarea își propune să reunească sub apelul general Apa prețuită în centrul vieții îmbunătățite (ApaVie), în acord cu obiectivul principal al Zilei Mondiale a Apei din anul 2021 – Valuing Water, profesioniști din domeniul apei, cadre didactice universitare și din învățământul preuniversitar, oameni de cultură, studenți și elevi, pentru împărtășirea diferitelor abordări ale tematicilor simpozionului:

  1. Știința și tehnica de a prețui apa

Principalele subiecte propuse:

Calitatea apei

Poluarea resurselor de apă

Gestionarea alimentării cu apă

Tehnologii de tratare și epurarea a apei

Apa și sănătatea

Managementul apei și al dezastrelor

Managementul irigațiilor

Gestionarea bazinelor hidrografice

Managementul și conservarea apelor subterane

Știința apei

Apa și energia

Studii de caz

  1. Cultura și arta de a prețui apa.


    Apa în artă și cultură

Puteți participa la acest eveniment cu prezentări on-line sau înregistrări transmise conform calendarului de mai jos.

Transmiterea prezentărilor până la data de 19.03.2021:

– Fișierul suport în format PowerPoint pentru prezentarea lucrării, în cazul participanților care vor fi conectați live la sesiunea on-line dedicată simpozionului

– Fișierul suport în format PowerPoint și prezentarea audio înregistrată, în cazul participanților care nu pot fi conectați live la sesiunea on-line dedicată evenimentului.

La eveniment organizatorii încurajează participarea elevilor și studenților, alături de cadre didactice din mediul preuniversitar și universitar.

Lucrările elevilor și studenților vor fi jurizate pentru desemnarea celor mai bune prezentări, iar premierea se va realiza la finalul evenimentului.

Tuturor participanților la eveniment, elevi, studenți și profesori coordonatori, li se vor trimite diplome de participare.

Rezumatele lucrărilor prezentate în cadrul Simpozionului on-line APA – ESENȚA VIEȚII (AquaSensTim), vor fi publicate într-un volum identificat prin cod ISSN.

Lucrările premianților vor fi mediatizate prin postare pe site-ul Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului.

Informații referitoare la Simpozionul on-line APA – ESENȚA VIEȚII (AquaSensTim), precum și formularul de înscriere se găsesc pe site-ul web al Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului la secțiunea Noutăți sau accesând link-ul:

https://www.chim.upt.ro/ro/noutati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.