ASU Politehnica a disputat un amical şi înaintea duelului „de şase puncte”...

ASU Politehnica a disputat un amical şi înaintea duelului „de şase puncte” cu Metaloglobus. Alb-violeţii au învins Lipova

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leczki Jozsi/Mediafax Foto

Alb-violeţii au disputat un al doilea amical după începerea campionatului. Dacă înainte de deplasarea la Slobozia s-au testat cu Dumbrăviţa, astăzi pe „Ştiinţa” a fost rândul celor de la Şoimii Lipova să fie învinşi la două goluri diferenţă, scor 2-0. ASU Politehnica a utilizat azi mai mulţi tineri, căci peste trei zile o aşteaptă un duel foarte important pentru calificarea în play-off – cu Metaloglobus Bucureşti.

Titularii lui Dan Alexa au avut antrenament dimineaţă, în timp ce jucătorii cu mai puţine minute în primele partide din 2021 au avut test cu Lipova. Timişorenii au folosit în partea secundă şi doi tineri împrumutaţi la Fortuna (Periat şi Stemate), dar şi alţi juniori din propria pepinieră, care s-au achitat în general bine de sarcini.

Prima parte a aparţinut timişorenilor, care au avut însă probleme la finalizare. Axente (13) a trimis în bară din poziţie grea, unghi închis iar Manea (39) a trimis peste poartă din doar câţiva metri la o minge servită bine chiar de primul. Alin Manea s-a revanşat totuşi cu centrarea din lovitură liberă, de la ultima fază a primei reprize, care a fost concretizată cu capul de Codrea pentru 1-0 la pauză. Oaspeţii au avut o replică mai serioasă prin ex-timişoreanul Paulevici (33), blocat însă de Păduraru.

Repriza a doua a început mai bine pentru oaspeţi, dar tot alb-violeţii au fost cei care au punctat. Au făcut-o de această dată printr-un junior – Doru Andrei,  care l-a păcălit pe portarul advers dintr-un „corner mai scurt”, marcând dintr-o lovitură liberă laterală pe care tot el a obţinut-o. Pe final acelaşi Codrea (75) şi Gaşpar (84) au trecut pe lângă majorarea diferenţei.

Pentru ASU Poli urmează acum meciul cu Metaloglobus de duminică, de la ora 13.00 (televizat), de pe arena care poartă numele legendei bănăţenilor care s-a stins chiar în ziua de 4 martie în urmă cu 26 de ani – Dan Păltinişanu. Bucureştenii sunt la patru puncte în spatele timişorenilor aflaţi pe 2 în Liga 2, dar au şi un meci în minus (15), ocupând în acest moment locul 9.

ASU Politehnica Timişoara: Păduraru – Jurj, Bocșan, Codrea, Pamfile – Ignea, Coadă – D.


Radu, R. Rus, Manea – Axente. Au mai intrat: Stemate, Periat (ambii împrumutaţi la Fortuna), Bîrlovean, Moţiu, Radunovic, Gaşpar şi D. Andrei. Antrenor: Dan Alexa.

Şoimii Lipova: Iliescu – Nagy, Polgar, A. Popa, V. Filimon – Gherasim, Salhi, Prună, Trip – Trabalka, D. Ciubăncan. Au mai intrat: Buta – Hațegan, Bercu, Stoin, Simedru, D. Pop, A. Gavrilă, Michel, Paulevici şi Ardelean. Antrenor: Flavius Sabău.

„Am spus-o şi după jocul cu Dumbrăviţa, căutăm să luăm jocuri pentru jucătorii care au evoluat mai puţin. Pentru mine e foarte important ca şi ei să aibă minute, să aibă ritm de joc. E important să aibă acest ritm de joc pentru momentul în care se apelează la ei…”, a spus Dan Alexa despre testul de azi.

Altfel, „Chirurgul a prefaţat şi importantul meci de duminică, atunci când pe „Dan Păltinişanu” soseşte Metaloglobus. „Avem un lot echilibrat, un lot bun, important e să fiu inspirat la ora meciului cu Metaloglobus pentru că este o finală. Este un joc de şase puncte. Metaloglobus, la fel, îşi pune mari speranţe în jocul împotriva noastră. Pentru că dacă vor câştiga intră în cărţi cu şanse reale pentru play-off”, a declarat Dan Alexa, care speră ca şi suprafaţa de pe „Marele oval” să fie una acceptabilă.

Întrebat dacă presiunea pe alb-violeţi era mai mică dacă aceştia câştigau la Slobozia, antrenorul Politehnicii a răspuns: „Nu, tot trebuia să câştigăm cu Metaloglobus, din păcate nu am reuşit să câştigăm acolo şi trebuie să o facem obligatoriu duminică. Trebuie să ne menţinem poziţia în primele şase. Peste două etape vom şi sta, nu vrem să depindem de jocul de la Chiajna. Aţi văzut, Chiajna e o echipă mult schimbată în bine. Ca şi Slobozia, ca şi Slatina, echipe care te pot încurca şi pot să-ţi creeze mari probleme (…) Dezavantajul e că în etapa a 20-a noi stăm. Tocmai de aceea trebuie să ne câştigăm punctele până la etapa în care vom sta, pentru a nu avea emoţii în ultimul joc, la Chiajna”.

Singura absenţă certă din tabăra alb-violetă e cea a mijlocaşului Dorin Codrea, pentru cumul de cartonaşe galbene.

„Am făcut primul amical pe iarbă, din păcate am jucat destul de prost. În afară de organizare defensivă nu sunt mulţumit deloc. Dar avem şi scuze, pentru că venim de pe sintetic, unde mingea vine în condiţii optime,… e puţin diferit. Dar mă bucur că am reglat unele aspecte pe faza defensive… Totuşi, am luat goluri din faze fixe, sunte dezamăgit cu nu am reuşit să ne organizăm suficient de bine. Lucrurile acestea în campionat ne vor costa (…) Aştept ca echipa să crească de la joc la joc”, a spus Flavius Sabău, tehnicianul Lipovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.