Autoritățile locale, planuri pe fonduri europene pentru infrastructura școlară din Timișoara. A...

Autoritățile locale, planuri pe fonduri europene pentru infrastructura școlară din Timișoara. A fost semnat contractul pentru sala de sport a Școlii Generale nr. 25

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a anunțat, marți, că a demarat primul proiect de sală de sport școlară din Timișoara care cuprinde și tribune, vestiare și anexe pentru competiții.

„Am semnat zilele trecute contractul cu asocierea Extra Prompt SRL – Constructim pentru construcția sălii de sport la Școala Generală nr 25”, a declarat primarul Timișoarei.

Valoarea investiției este de 7,6 milioane de lei cu TVA inclus, majoritatea banilor fiind din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional și bugetul național.

Primăria Timișoara contribuie cu doar 2 la sută din costuri.   Durata contractului este de 12 luni.


Se va construi la Școala Generală 25, de pe strada Cosminului, o sală de 1.500 mp, cu vestiare și grupuri sanitare, cu un teren de sport în exterior, pistă de alergare și teren de joacă pentru copiii din clasele primare. De această sală vor beneficia peste 1.000 de elevi.

„Este un proiect care a fost în pregătire de mai mult timp, dar face parte din stregia noastră de a investi în școlile din Timișoara, nu vrem să tot reparăm și cârpim, și avem o strategie foarte clară care se reflectă și în propunerea de buget pe anul acesta, de a dezvolta niște campusuri școlare, cu focus inclusiv pe cartiere, să investim în școlile, grădinițele și creșele din oraș, să construi noi creșe, să construim infrastructură, inclusiv de sport, pentru școli. Toate eforturile noastre de a atrage fonduri europene vor fi concentrate în acest domeniu”, a spus primarul Dominic Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.