Cântăreții de operă, de ajutor bolnavilor de Covid-19. Cum îi vor ajuta...

Cântăreții de operă, de ajutor bolnavilor de Covid-19. Cum îi vor ajuta alături de dr. Musta

2
DISTRIBUIȚI

Exercițiile de respirație sunt baza tehnicii cântului de operă și fac parte din practica zilnică de întreținere vocală a cântăreților de operă. Urmând exemplul artiștilor de la English National Opera, RESPIRĂM ÎMPREUNĂ a adunat un grup de soliști și profesori de canto români, care își vor pune la dispoziția celor interesați experiența și cunoștințele tehnice legate de respirație și de controlul anxietății asociate.

Proiectul se va desfășura exclusiv online în perioada 3 – 18  aprilie 2021, iar  lansarea va avea loc în 2 aprilie 2021, la ora 20, pe platforma Zoom. Înscrierile se pot face la adresa de mail respiram.impreuna@gmail.com.

Unii dintre mentorii programului au trecut ei înșiși prin experiența Covid-19 și vor împărtăși participanților modul în care au gestionat problema respiratorie și cum și-au redobândit întreaga capacitate pulmonară. Vor fi prezentate atât activități special concepute pentru a îmbunătăți controlul respirației, instrumente pentru auto-controlul respirației și al anxietății, cât și exerciții din practica zilnică a cântăreților.

Programul este oferit gratuit și nu necesită experiență sau interes pentru canto.

RESPIRĂM ÎMPREUNĂ va cuprinde exemple de exerciții ușoare de respirație, recitarea unor versuri, abordarea unor fraze melodice simple, dialoguri cu cântăreți de operă care s-au recuperat complet după Covid-19, întâlniri cu medici, profesori, terapeuți, psihologi etc.

Cu toate că programul este gândit ca un sprijin în recuperarea respiratorie a celor afectați de Covid-19, participarea este deschisă tuturor celor preocupați de întreținerea și îmbunătățirea funcției respiratorii, în această perioadă cu risc maxim de îmbolnăvire.

„Este o frumoasă inițiativă, nu doar utilă, ci și binevenită.


Foarte mulți pacienți care au suferit de Covid-19 rămân cu sechele pulmonare și necesită recuperare. Metoda poate face parte dintr-un program complex de recuperare, și este binevenită mai ales persoanelor care nu au acces la aceste programe de recuperare”, a precizat dr. Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Mentorii nu sunt terapeuți, ci cântăreți și profesori de canto români răspândiți în întreaga Europa: Leontina Văduva – Paris/Lausanne, Dr. Ruxandra Donose – Viena, Prof. Univ. Dr. Marius Vlad Budoiu – Cluj-Napoca, Cellia Costea – Atena, Dr. Aura Twarowska si Dr. Daniel Zah – Timișoara, Drd. Teodora Gheorghiu – Lausanne, Laura Tătulescu – München, Conf. Univ. Dr. Mariana Colpoș, Dr. Veronica Anușca, Silvia Micu, Dr. Cleopatra David, Valentin Vasiliu – București.

Programul nu înlocuiește terapiile de recuperare respiratorie specializate, nici controlul medical și nu reprezintă un serviciu medical.

RESPIRĂM ÎMPREUNĂ se desfășoară în parteneriat cu Fundația de Ajutor Medical Profilaxis, City Doctors Timișoara și Asociația Dr. Victor Babeș Timișoara, a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie cu același nume.

Proiectul se subscrie motto-ului „Împreună vom reuși” lansat de Dr. Virgil Musta și echipa sa în lupta cu Covid-19 și cu consecințele bolii.

 

 

 

 

 

2 COMENTARII

  1. „n-ai oxigen? Ha! Ce fraier! Pai respira!” mergeti la munca, ba, cantaretilor! Cantatul e un hobby, nu munca! Sunteti degeaba! Oamenii astia sufera si.apareti voi, penibililor, cu asa ceva. Aceeasi joasa speta ca medicii tiktokand prin spitale. Grotesc!

  2. „Foarte mulți pacienți care au suferit de Covid-19 rămân cu sechele pulmonare și necesită recuperare.” cati, mai exact? Procente, doctorilor, nu povesti! De fiecare data cand se zice de sechelele post-covid, parca va e rusine sa spuneti care e numarul. Peste 10 ani mergem la puscarie pentru ca punem la indoiala numarul real de victime, ca in (((alte cazuri)))? Deci? Care e procentul de oameni ramasi cu sechele? Si pe varste?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.