Care este cel mai bun material pentru lenjerii de pat?

Care este cel mai bun material pentru lenjerii de pat?

0
DISTRIBUIȚI

Majoritatea persoanelor petrec foarte mult timp informându-se despre saltele și perne, dar puțini știu că este important să fim atenți și atunci când alegem niște lenjerii de pat. Calitatea somnului este foarte importantă, iar aceasta ține de foarte mulți factori, printre care și calitatea lenjeriilor de pat pe care dormim. Există multiple tipuri de materiale din care acestea pot fi fabricate, iar după ce le cunoști, vei știi care este cel potrivit ție.

Bumbac

Când vine vorba despre bumbac, avem mai multe tipuri pe care le luăm în considerare atunci când vorbim de lenjerii de pat. Lenjeriile din bumbac clasic sunt cele mai întâlnite și preferate. Nu sunt foarte scumpe, sunt moi, ușor de spălat, dar nu sunt așa de durabile ca alte fibre de bumbac, precum cel egiptean, Pima sau Supima.

Bumbacul egiptean este, după cum sugerează și numele, produs în Egipt. Proprietățile acestui bumbac sunt diferite datorită climatului în care este crescut. Bumbacul egiptean este, de multe ori, cules de mână ceea ce produce mult mai puțin stres fibrelor și le ajută să rămână lungi și drepte.


Acest tip de bumbac este considerat un lux, iar un set de lenjerii de pat poate fi destul de scump. Cu toate acestea, este unul dintre cele mai bune materiale pe care le poți cumpăra.

Bumbacul Pima este un alt tip de bumbac pentru care puteți opta. Este similar bumbacului egiptean, având fibre lungi și durabile și fiind foarte moale. Este crescut, totuși, în partea de sud-vest a Statelor Unite ale Americii, unde climatul este similar cu cel din Egipt. Este denumit în acest fel după tribul Pima ce obișnuia să crească bumbac în Arizona cu secole în urmă.

Bumbacul Supima își are numele din combinarea cuvintelor ”Superior” și ”Pima”, fiind marcă înregistrată. Pentru ca bumbacul să fie considerat Supima, acesta trebuie să fie crescut în SUA, iar fibrele trebuie să fie foarte luni, cam de 4 centimetri. Se pot găsi lenjerii de pat din bumbac Supima ce sunt mult mai scumpe față de cele din bumbac egiptean.

Flanel

Cele mai bune lenjerii de pat pentru iarnă sunt cele din flanel. Majoritatea seturilor de lenjerii de pat pe care le găsim la vânzare sunt fabricate din bumbac, dar acestea mai pot conține și lână sau alte materiale. În timpul procesului de fabricare, bumbacul sau alte materiale sunt pieptănate, iar acest lucru face materialul mai moale și mai dens. Aceste tipuri de lenjerii de pat sunt perfecte pentru sezonul rece sau pentru zonele mai puțin călduroase.

Mătase

Mătasea este produsă de către viermii de mătase, iar materialul este unul cunoscut pentru cât de moale, fin și luxos este. Dacă ești în căutarea unor lenjerii de pat foarte fine, pe care le poti gasi si la emag, cele din mătase sunt perfecte pentru tine. Sunt foarte prietenoase cu piele și sunt hipoalergenice. Cu toate acestea, sunt printre cele mai scumpe lenjerii de pat pe care le poți găsi și au nevoie de îngrijire delicată. Atunci când le speli, trebuie să fii atent să folosești un detergent delicat și un program special destintat acestor tiuri de țesături fine.