ASU Politehnica a pierdut la Chiajna, dar s-a calificat în play-off-ul Ligii...

ASU Politehnica a pierdut la Chiajna, dar s-a calificat în play-off-ul Ligii 2! Dan Alexa: „Ne dorim minimum un loc de baraj”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Sebastian Tătaru

Alb-violeţii nu au avut un joc bun şi nici inspiraţie în ultima rundă a sezonului regular, dar şi-a îndeplinit principalul obiectiv. ASU Politehnica va juca în play-off-ul de promovare pentru Liga I, deşi a pierdut, scor 0-2, cu Concordia Chiajna. Elevii lui Dan Alexa au ajuns să depindă în cele din urmă de un singur gol de pe alt stadion. Au avut câştig de cauza datorită rezultatelor directe cu alte trei formaţii cu care a încheiat la egalitate de puncte prima fază a campionatului.

Prima repriză a fost extrem de slabă pentru bănăţeni, care nu au avut nicio şansă reală de gol. A fost o singură fază periculoasă şi aceea încheiată cu gol de către gazde. În minutul 37 Biceanu a înscris cu un voleu din centrarea lui Deac. Nu doar Alexa a lipsit, suspendat, ci şi Cioinac, care s-a accidentat înaintea acestei dispute.

ASU Poli a făcut nu mai puţin de trei modificări la pauză şi a arătat diferit, mai ofensivă în partea a doua. Au apărut astfel şi primele şanse de gol, în contul lui Plazonja, dar croatul nu a putut să-l învingă în minutul 53 pe Chesneau. În plus, Concordia şi-a mărit ecartul în minutul 90, când Llullaku a punctat pentru 2-0.

Timişorenii au rămas cu doar 32 de puncte, dar au prins, la un „baraj” în patru cu celelalte grupări aflate la aceeaşi cotă, locul 6.


ASU Poli le-a învins „în directe” pe Viitorul Pandurii şi Farul, cedând în schimb cu Csikszereda, cealaltă „calificată” din acest grup. Mâine, ASU Poli îşi află după ora 11 şi programul din această fază nouă a competiţiei. Vor fi zece finale cu siguranţă, locul 1 e la doar trei puncte…

Concordia Chiajna: Chesneau – Borţa, Manole, L. Ion, Cherecheş – Biceanu (cpt.; 89, Alexe), Rosado – M. Dumitru (68, Cocoş), Deac (76, Llullaku), Ciucureanu – Hergheligiu (89, Piper). Pe bancă: Lungu – Oanea, Stănică, R. Ivan *, Pintilie. Antrenor: Claudiu Niculescu.

Politehnica Timişoara: Hindrich – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile (46, Manea; 78, Axente) – Codrea – D. Radu (46, Munteanu), Casado (46, Ivanovici), Ignea, S. Popovici – Plazonja (66, Radunovic). Pe bancă: Păduraru – Jurj, Bocşan, Coadă. Antrenor: Antonio Foale.

Dan Alexa: „Cu siguranţă dacă vom juca precum în ultimele două jocuri nu avem nicio şansă”

„Pentru accederea aceasta în play-off s-a muncit un an de zile. Un an de zile în care am avut o anumită constanţă şi cred că merităm să fim în play-off. Sigur, sunt dezamăgit pentru jocul acesta cu Chiajna. Mai dezamăgit sunt pentru că cred că avem o problemă atunci când jucăm meciuri decisive – nu reuşim să ne exprimăm aşa cum ne dorim. Dar suntem în play-off. Sunt trei puncte diferenţă între noi şi primul loc, se poate întâmpla orice, dar, cu siguranţă dacă vom juca precum în ultimele două jocuri nu avem nicio şansă. Este un obiectiv pe care ni l-am îndeplinit, foarte important şi asta rămâne, asta contează”, a declarat Dan Alexa după joc.

Timişorenii nu au putut conta pe Ionuţ Cioinac azi, dar mijlocaşul va reveni pe gazon săptămâna viitoare. „Cioinac a fost o pierdere pentru noi, dar au jucat bine şi Codrea şi Ignea, au avut o evoluţie consistentă. Din păcate nu reuşim să fim consistenţi pe faza de atac sau atunci când am fost nu am reuşit să înscriem”, a precizat „Chirurgul”. „Obiectivul principal a fost accederea în play-off, acum ne dorim minimum un loc de baraj!”, a concluzionat Dan Alexa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.