Cristian Moș despre creșterea ratei de infectare cu coronavirus: „Oricât de mult...

Cristian Moș despre creșterea ratei de infectare cu coronavirus: „Oricât de mult ne dorim să ne bucurăm de aerul primăverii, nu e momentul să scoatem măștile de protecție”

2
DISTRIBUIȚI

Cristian Moș, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, face un apel la responsabilitate, dată fiind creșterea constantă a coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, în Timișoara și în Timiș, orașul reședință de județ fiind la un pas de carantină.

„Acesta este un apel la responsabilitate adresat vouă, timișenilor, dar și autorităților publice județene. Situația epidemiologică devine tot mai gravă în județul Timiș. Locuiesc în Dumbrăvița și știu că măsura carantinării din ultimele luni nu a schimbat în mod semnificativ situația epidemiologică. Polițiștii care au stat zile întregi, în frig, la intrările și ieșirile din localitate pentru a verifica o hârtie – care știm cu toții că nu ajută cu nimic la stoparea răspândirii virusului SARS-CoV2 – puteau să-și folosească timpul altfel. De exemplu verificând dacă în spațiile publice sunt respectate cu adevărat toate măsurile de prevenție, sau verificând zonele rezidențiale unde în weekenduri se presupune că au loc petreceri private.


Nu cred că este cazul să ne relaxăm.
În continuare este foarte important să păstrăm distanța socială și să evităm întâlnirile neesențiale. Nu cred că este încă momentul să ne întâlnim cu prietenii de care ne este dor și nici vizitele la rude nu trebuie făcute decât dacă este nevoie să le ducem lucruri esențiale”, a transmis Cristian Moș prin intermediul unui mesaj postat pe o rețea de socializare.

„Oricât de mult ne dorim să ne bucurăm de aerul primăverii, nu e momentul să scoatem măștile de protecție și evident trebuie să ne spălăm pe mâini cât mai des. Cred că autoritățile trebuie să devină tot mai vigilente și totodată sunt pentru ridicarea cuantumului amenzilor pentru toți cei care aleg să pună alte persoane în pericol, nerespectând recomandările autorităților. Dar nu cred într-o carantinare făcută doar de dragul de a spune că am făcut ceva. Lupta cu acest virus trebuie dusă de fiecare dintre noi, iar autoritățile trebuie să sancționeze orice abatere… nu să verifice niște foi de hârtie care știm deja că nu schimbă cu nimic situația de la ATI. În curând se împlinește un an de când toată viața ne-a fost dată peste cap. Mii de oameni și-au pierdut joburile, mii de mici afaceri au dispărut de parcă nici n-au existat – mi-e foarte teamă că efectele unei posibile carantinări a municipiului Timișoara vor avea consecințe greu de suportat de către comunitatea locală. În cadrul ședințelor Comitetului Județean pentru Situații de Urgentă Timiș (CJSUT), am făcut deja apel la reprezentanții tuturor instituțiilor implicate să ne unim forțele și să căutăm împreună soluții reale, ale căror efecte chiar să se vadă. Spitalele din Timișoara au ajuns iar la capacitate maximă și doar un efort comun și susținut poate schimba această situație”, mai spune mesajul vicepreședintelui CJT.

2 COMENTARII

  1. daca indraznesti vreodata, mos, dupa asemenea declaratii, sa te afisezi vreodata in afara casei fara masca, iti doresc sa iei o gramada de pumni in mecla aia de pitic de gradina care nu stie ce se intampla

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.