Distincție importantă pentru compozitorul timișorean Gabriel Almași

Distincție importantă pentru compozitorul timișorean Gabriel Almași

0
DISTRIBUIȚI
Foto. Facebook Gabriel Almași

Compozitorul timișorean Gabriel Almași a fost recompensat cu premiul pentru muzică simfonică a Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din România pe anul 2020.

„Sunt deosebit de onorat de faptul că lucrarea mea «Themes/Anthes» a obținut premiul pe muzică simfonică a Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania pe anul 2020. Cu atât mai mult cu cât piesa este dedicată centenarului Orchestrei Simfonice Timișorene și este construită pe numele orașului Timișoara. Mulțumesc mult Remus Georgescu, Dan Dediu, Adrian Iorgulescu, Irinel Anghel, Doina  Rotaru, Mihai Maniceanu, Diana Rotaru, Gabriel Malancioiu, Sorin Petrescu (fără de care nu ar fi existat această lucrare si nici multe altele…), Ionuț Bogdan Stefănescu, Costin Soare, Cristian Lolea si tuturor celor care prin ceea ce faceți mă motivați și mă inspirați.


Mulțumesc părinților, soției mele, si ficei mele Anna care a contribuit puțin la elaborarea lucrării și este convinsă că premiul acesta îi revine de fapt ei!”, spune artistul timișorean.

Născut în 20 iunie 1977 la Curtici, în județul Arad, Gabriel Almași a absolvit Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara, specializarea în pedagogia muzicală, după care și-a continuat studiile în București și și-a încheiat doctoratul în muzică cu teza „O teorie a instrumentelor electronice“. Creația sa include lucrări pentru instrumente solo, pentru ansambluri de cameră și orchestre. De-a lungul timpului a compus în diferite genuri muzicale și a colaborat printre alții cu Alexandrina Hristov, Bega Blues Band, Implant pentru Refuz, Trompetre sau Blazzaj. Anul trecut, Gabriel Almași a fost unul din principalii „vinovați“ pentru un eveniment care a creat o vâlvă bienemeritată în rândul melomanilor. E vorba de IPR Simfonic, un proiect prezentat în premieră în data de 12 septembrie, la Reșița, în cadrul căruia membrii trupei timișorene Implant pentru Refuz au cântat variante cu acompaniament simfonic pentru 13 piese, alături Tymes Orchestra (orchestră coordonată de Tribul Artistic, formată din instrumentiști ai Operei Naționale Timișoara și ai Filarmonicii Banatul) și câțiva invitați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.