Dominic Fritz, detalii despre desele vizite la București în ultima perioadă: „Mâine...

Dominic Fritz, detalii despre desele vizite la București în ultima perioadă: „Mâine se va vota bugetul național, iar Timișoara, spre deosebire de alți ani, chiar va fi ajutată”

1
DISTRIBUIȚI

Cei care urmăresc cu atenție activitatea noii administrații timișorene au remarcat faptul că primarul a efectuat în ultima vreme mai multe vizite „de lucru” la București, unde a avut întâlniri cu factori de decizie din Guvern și Parlament, pe cont propriu sau împreună cu Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

„Unii dintre voi m-ați întrebat de ce am mers așa de des la București. Iată, azi vă pot da o parte din acest răspuns.
Mâine se va vota bugetul național, iar Timișoara, spre deosebire de alți ani, chiar va fi ajutată. Va fi anul investițiilor și pregătirii pentru deținerea titlului de Capitală Culturală Europeană. Astfel, cu ajutorul parlamentarilor USRPLUS, am obținut 30 de milioane de lei pentru trei proiecte importante pentru oraș: modernizarea și extinderea străzii Mareșal C-tin Prezan, modernizarea străzii Gr. Alexandrescu și modernizarea Parcului Civic. De asemenea, în domeniul Transporturilor am deblocat, împreună cu ministrul Cătălin Drulă, proiectul sectorului lipsă din autostrada Lugoj – Deva, care are prevăzută o finanțare de 1,2 miliarde de lei și un termen de finalizare în 2024.


Un alt proiect important pentru timișoreni este autostrada Timișoara – Moravița, proiect care anul acesta va primi de la Ministerul Transporturilor 4,8 milioane de lei pentru documentație. Nu am uitat nici de centura Timișoara Sud, aflată acum în construcție, și care primește anul acesta 100 de milioane de lei. Finalizarea lucrărilor este prevăzută să fie anul viitor. În fine, ultimul tronson al centurii ocolitoare a orașului, Timișoara Vest, care ne va scăpa de mare parte din traficul greu din oraș, primește și el bani pentru studii, mai exact 2,3 milioane de lei. Timișorenii au cerut de foarte mult timp și o nouă legătură mai facilă la autostrada A1 și mă bucur că pot să le dau vestea că noua șosea care va lega Calea Aradului de autostradă a fost și ea deblocată și obține o finanțare de 244 de milioane de lei, bani din Fondul European de Dezvoltare Regională. Și poarta aeriană a Timișoarei, Aeroportul Internațional, va primi 2,6 milioane de lei pentru a începe noul terminal de curse externe”, a scris Dominic Fritz într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Iar acestea sunt doar câteva dintre proiectele pentru care primim sprijin anul acesta și pentru care am fost la București.
Noi lucrăm și vom lucra în continuare la scrierea de proiecte europene și, în același timp, vom continua și curățenia în finanțele primăriei, conturile ei și instituțiile din subordine. Pentru că fără această curățenie temeinică nu facem altceva decât să investim în risipă sau să transferăm bani în buzunarele fostei clientele politice. Așa că declar anul acesta „anul curățeniei” și repornirii dezvoltării pe baze sănătoase”, mai spune mesajul edilului-șef.

1 COMENTARIU

  1. Vreau sa stiu concret cu ce e mai buna o vizita fizica decat una prin telefon. Care plm e logica, vreau si eu sa stiu. Cu ce e mai breaz un functionar public decat mine, unul care a fost fortat in pandemie sa lucreze de acasa? Daca sunt vaccinat am 0 drepturi drepturi in plus fata de unvaccinat, si muiut asta se plimbapeintara cand timisul cica e in cod rosu. Ah, pai in cazul unui primake nu mai e nevoie de precautiuni ca „daca raspandeste virusul, chiar daca e imun sau vindecat”? Imi explica si mie cineva sau sa continui sa fiu radicalizat impotriva unui guvern infect si mafiot?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.