Dominic Fritz după prelungirea carantinei: „Mă aștept ca și în spațiul public...

Dominic Fritz după prelungirea carantinei: „Mă aștept ca și în spațiul public subminarea și criticarea constantă a acestor măsuri să se termine, pentru că subminează încrederea populației”

4
DISTRIBUIȚI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis astăzi prelungirea carantinei în Timișoara și comunele periurbane pentru încă șapte zile, însă tensiunile dintre tabarele pro și contra nu au dispărut.

„Vreau să subliniez că nu se poate ca noi în Timișoara să fim tratați altfel decât altundeva în țară. Mă aștept să avem în România o abordare unitară în ceea ce privește politica de combatere a pandemiei. Mă aștept ca aceleași măsuri și argumente care sunt aplicabile în Timișoara să se aplice și, de exemplu, în București. Pentru că dacă oamenii nu ne cred că avem această abordare unitară, logică, în toată țara, atunci nu ne putem aștepta ca ei să respecte aceste măsuri. De aceea am votat pentru o prelungire a carantinei doar cu șapte zile, pentru că mă aștept ca în acest interval să clarificăm ce și cum vrem ca țară, ca națiune, să combate această creștere rapidă și această tulpină britanică, mult mai agresivă decât virusul pe care l-am cunoscut în ultimul an.


Cred că este nevoie de aceste clarificări, este nevoie de claritate în ceea ce privește măsurile naționale, dar și claritate și predictibilitate în privința criteriilor după care se recomandă carantinarea unui oraș sau unei zone metropolitane. Timișorenii și timișenii merită această claritate și sinceritate din partea conducătorilor. Noi aici în Timișoara și Timiș încercăm să fim realiști și sinceri în ceea ce privește posibilitățile noastre de a combate această pandemie, dar mă aștept la același nivel de sinceritate și din partea celor care ne conduc, la guvern, și colegii mei primari din alte orașe. Facem tot posibilul să creștem viteza de vaccinare. Trebuie să oprim această creștere pentru că altfel spitalele nu vor mai face față”, a spus Dominic Fritz după ședința CJSU.

„Vedem că în ultimele două săptămâni măsura de carantinare pare să ducă la o plafonare a numărului de cazuri, sper ca acest platou să se mențină și apoi să înceapă scăderea. Nu e vorba doar de Timișoara, sunt și comunele din jur. Această carantină este o provocare și un chin adevărat pentru mulți cetățeni, pentru multe firme, afaceri, restaurante care suferă. Știu că această carantină este un chin, dar nu a găsit nimeni o modalitate de a opri răspândirea rapidă a acestui virus fără luarea de măsuri stricte. Tocmai de aceea și eu am votat pentru prelungirea carantinei. O carantină sau orice fel de măsuri restrictive au succes doar în măsura în care sunt respectate. Aici mă aștept pe de o parte ca cetățenii să ia în serios acest pericol și aceste măsuri, nu trebuie să aștepți să vină polițistul la tine pe stradă sau la ușă să-ți spună ce să faci, ci fiecare din simț civic, trebuie să respecte aceste reguli. În al doilea rând mă aștept ca și în spațiul public subminarea și criticarea constantă a acestor măsuri să se termine, pentru că subminează încrederea populației, iar asta duce la o situație în care măsurile sunt mai puțin eficace decât ar putea să fie”, a mai spus primarul Timișoarei.

De cealaltă parte, președintele CJ Timiș, Alin Nica, și-a menținut poziția împotriva carantinei, transmițând însă în același timp că „avem nevoie să lucrăm împreună cu cetățenii. Am respectat și vă îndemn să respectați regulile specifice carantinei și forțele de ordine care o pun în aplicare”.

4 COMENTARII

  1. „Mă aștept ca și în spațiul public subminarea și criticarea constantă a acestor măsuri să se termine, pentru că subminează încrederea populației” – te pisi si pe libertatea noastra de exprimare, boule? critic ce vreau, cand vreau, mai ales ca o fac pertinent! masurile astea NU MERG si se insista cu aplicarea lor in mod repetat, ca la balamuc. esti partas, nemernicule, la acest jaf economic si de drepturi de baza

    • libertatea de exprimare conform neo-marxistilor: noi putem spune ce vrei dar tu nu ai voie sa ne critici

  2. nu ti-ar fi un pic rusine fritz. dupa ce ai inghesuit mii de oameni in centru in plina pandemie sa-ti sarbatoresti tu victoria, mai ai tupeul sa vorbesti sa masuri si inchis oamenii in case

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.